Lencseleves íztelen és sűrű lett, hogyan hígítsam fel?
Húsmentes.
Olajon megdinszteltem 1 fej vöröshagymát, 3 db sárgarépát, 2 db fehérrépát.
Tettem rá 1 púpos. ek. füstölt pirospaprikát, bele 25 dkg beáztatott lencsét majd felöntöttem vízzel. Préseltem bele 3 gerezd fokhagymát.
Só, bors, 3 db babérlevél, paprikakrém, mustár, csipetke, a végén tejfölös habarás és ecet.
Nem spóroltam semmivel, mégis íztelen lett, ráadásul sűrű.
Ha teszek hozzá vizet, be lehet úgy fűszerezni, hogy ne legyen még íztelenebb?
Persze..
Mustárt bőven, só, bors és kóstolgasd.
Az elb..ott leves javítására általánosságban van az SMS módszer, só-melegítés-sajt
meg persze az említett víz...
Igen, belefőztem a csipetkét.
Nem számoltam, de kb. 4 tk. sót tettem bele.
Nem mértem ki. De amikor készen lett, pont jó volt, nem is híg, nem is sűrű. Viszont a csipetkét 2 tojásból csináltam, lehet az a baj :))
Mindegy is, már csak hígítani szeretném kicsit.
Ezt a többlet vizet még senki sem mondta, de most megjegyzem, az biztos.
Úgy emlékeztem 1 tojásból kevés szokott lenni a csipetke, de ez tényleg rengeteg lett :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!