Miért van ennyi rossz,használhatatlan sütemény recept fent a neten? Egy csomó sütit készítettem már el, netről és mindnél elég nagy változtatásokat kellett eszközölnöm,hogy ehető legyen. Miért??? És miért nem ellenőrzi ezeket valaki?
1. Ízlések és pofonok...
2. A netre mindenki kb azt ír, amit akar.
A főzéshez, főleg az improvizáláshoz kell nemi gyakorlat.
Ezt én is tapasztaltam. Azóta olyan oldalakról merek csak valami új süteményt / desszertet készíteni, ahol olvashatóak vélemények.
Pl. nosalty.hu
Szerintem a gyakorlatlanoknak (mint például nekem) érdemesebb inkább videó alapján készíteni az ételt.Kell keresni olyant ami bemutatja folyamatot végig.Amelyben a szakács elmagyarázza,hogy mit hogyan.
Mondjuk ennek a fazonnak a videói alapján süteményt ugyan még nem;de más ételeket csináltam már.És a végeredmény sosem lett ehetetlen.
Az AI receptek felütötték a fejüket itt is, lehet ilyet fogtálki.
Sajnos mivel a tartalom forgalmat jelent, sokkal könnyebb iratni egy ilyen hülyeséget, generálni képet, és már mehet is fel a fészbukra a rákjézusos lábatlan szülinapos amerikai katonás AI szutyok közé.
Nyugalom , át nézem a receptet és kiszurom Mi felesleges bele . Olyat keresek Ami tudom hogy jó lesz .
És akkor azt receptet recept oldalrol fogom sütni máskor IS.
Tiramisu fejböl készitem tudom hogy tetszik családnak,
Csokis Muffins Meg egy adott oldalrol Mert bevált.
Ja és én IS olyan recept oldalakat nézek ahol sok vélemény Van .
Sütés Meg olyan hogy akkor jó ha beleszursz egy villát és már nem ragad rá tészta stb.
Mit csináltál volna régen amikor a receptkönyv azt írja, hogy "készre sütjük" , "élesztőt felfuttatjuk", "habarást készítünk". Mert, hogy akkor ez volt minden információ a folyamatról :D
Az első zöldborsó főzelékemet amikor csinálni akartam olyan 12 éves koromban, a "habarást készítünk" résznél abba is hagytam mert fingom nem volt mi az isten az :D
Jó helyről kell tájékozódni, ahol vannak vélemények ha nem vagy gyakorlott.
Nosalty, Street kitchen, stb.
Aki sokat süt az látja egy receptet is már hogy működő dolog vagy nem.
Néha nagy túlzások vannak vagy épp nagyon pici az adag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!