Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért van ennyi rossz,használh...

Miért van ennyi rossz,használhatatlan sütemény recept fent a neten? Egy csomó sütit készítettem már el, netről és mindnél elég nagy változtatásokat kellett eszközölnöm,hogy ehető legyen. Miért??? És miért nem ellenőrzi ezeket valaki?

Figyelt kérdés
Amikor az első süteményeimet készítettem,majdnem 2 hónapig nem néztem még receptekre sem,annyira rosszul sikerült,pedig az utasításokat követtem,amik le voltak írva. Mindent betartottam,mégis káosz volt az eredmény. A krém folyós lett, a tészta nem olyan lett mint kellett volna. Szóval igen..Magamnak kellett kikísérletezni,hogy hogyan tudom jól megcsinálni. És ha mondjuk valakinek emiatt totál elveszik a kedvét a sütéstől,főzéstől? És hogyan hagyhatják ezeket jóvá? Ráadásul mikor felkerül egy recept mellé a kép is, a végeredmény totál nem úgy szokott kinézni, mint ami ott van.
tegnap 22:29
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Én két okot látok: az egyik, hogy ellenőrzés nélkül mindenki mindent feltehet, és sokszor kihagy lépéseket, amiket automatikusan csinál, de elfelejt felírni, mert neki triviális, hogy azt úgy kell, azt "mindig úgy szokta", bele sem gondol, hogy más meg nem úgy szokta.

A másik, hogy sok külföldi receptet vesznek át és a fordítás nem pontos, illetve nem is lehet pontos, mert esetleg más alapanyagok vannak itthon, mint mondjuk az USÁban. példák: a sütőporos liszt itt ismeretlen, ki tudja mennyi sütőport kell beletenni; az "all purpose flour" sem biztos, hogy ugyanaz, mint a finomliszt; a cup-gramm átváltás is bajos legtöbbször, mert 1 cup mogyoró illetve 1 cup liszt nem azonos súlyú, a folyadékok átváltásakor is sokszor kerekíteni kell, aztán vagy sikerül eltalálni, vagy nem; a sütő hőmérséklet is lehet más, bár a Fahrenheit-Celsius a google-nak egészen jól szokott menni, stb.

ma 10:12
 12/17 anonim ***** válasza:
39%

Hát kérdező, én is nem rég kezdtem a sütögetést (néhány éve) de egy kezemen megtudom számolni hányszor rontottam el úgy, hogy nem lehetett megenni vagy vállalhatatlanul nézett ki.

Meg kell tanulni alap dolgokat (ami egyébként nem olyan sok megjegyezni való) és menetközben látod ha valami nem okés, túl száraz, túl folyós stb és javítani rajta.

ma 11:23
 13/17 anonim ***** válasza:
32%

A Pinterest nagyon durva, már kb használhatatlan, és ezeket facebookra is posztolják.

Ha valakinek rossz a szeme, vagy figyelmetlen, szerintem simán elmegy ezek mellett

Az alapanyagoktól ilyen színe nem lesz, meg a jégkockák se igaziak.

[link]

Az óralap se a mutatók nem néznek ki valósnak.

[link]

meggy szár a málnán, nyers hús a tortában

[link]

az oreókon a feliratok

[link]

ma 12:09
 14/17 anonim ***** válasza:
35%

13-as

Te ezt most valamiféle viccnek szántad?

ma 12:25
 15/17 anonim ***** válasza:
56%

14

Szerintem nem viccnek szánta..Tényleg szerkesztett képek lehetnek azok...Például egy málna szárastól így néz ki a valóságban:

[link]

ma 12:46
 16/17 anonim ***** válasza:
79%

Nosalty-ról én még életemben nem sütöttem jó süteményt, azt megjegyezném.

Olyan szar, értékelhetetlen receptek vannak fenn, hogy az félelmetes, olyan elütésekkel, hogy csak lesek, és aki tényleg még sohasem sütött, annak az életkedve is elmegy.

ma 13:44
 17/17 anonim ***** válasza:

Akkor valamit nagyon rosszul csinálsz 16-os :D

Szinte minden típusú kajánál van értékelés.

Ha nekik sikerült neked, hogy lehet, hogy nem?

ma 13:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!