Miért kell a spenotba tejbe áztatott zsemlét tenni?
Nem tudom miért kell, de szerintem tartalmasabb laktatóbb lesz az étel a zsömlétől.
A tej számomra lágyítja az ízét (plusz megpuhítja a zsömlét)
Kedves második szerintem emg kell!
Tudod ízlések és pofonok! Mi zsömlével csináljuk, te nem! A kérdező meg majd eldönti, hogy neki, hogy ízlik jobban.
Svábok csinálják zsömlével. Én mindenhogy szeretem. Ha főzeléknek feltéttel eszem akkor inkább zsömlés-tejes, ha pl. tészta vagy husi mellé akkor tejszínesen zsömle nélkül.
Nálunk érdekes módon a spenót főzeléknek készítve az egyetlen olyan étel amit mind a négyen szívesen eszünk.
Sváb családból származom, de ez nekem új...
Én simán rántással csinálom, tejjel. Feltétnek tükörtojás, vagy bundáskenyér.
Ezt a zsemlés variációt technikailag hogyan kell elképzelni?
Spenót (ahogy mi szoktuk, zsemlével, tejjel)
Hozzávalók:
(érzéssel szoktam főzni, úgyhogy a mennyiségek csak körülbelüliek)
1 zsömle
2-3 dl tej
1 mirelit spenót
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál liszt
olaj
fűszerek ízlés szerint
A zsömlét széttépkedem 3-4 darabba és beleteszem a tejbe, hagyom ázni kb. fél órát. (Ha nincs zsemle kenyeret teszek bele) Ha telejsen elázott a zsemle botmixerrel egyneművé mixelem. (Én jobban szeretem, ha csak villával összenyomom, mert szeretem benne a zsömledarabokat, de a család úgy kevésbé szereti)
Készítek egy fokhagymást rántást abba beleteszem a felolvadt spenótot és tejes keveréket. Összefőzöm, fűszerezem én csak sóval. Ha túl sűrűnek érzem tejjel lazítom.
Bundáskenyérrel szeretjük a legjobban, de nagyon finom tükörtojással is.
Aki kipróbálja annak jó étvágyat:)
Lehet, hogy nem sváb módra van (bár anyukám, nagymamám mindig így mondta), hanem csak a mi családunk csinálta így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!