Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért kell a spenotba tejbe...

Miért kell a spenotba tejbe áztatott zsemlét tenni?

Figyelt kérdés
2013. szept. 19. 09:20
 1/9 anonim ***** válasza:

Nem tudom miért kell, de szerintem tartalmasabb laktatóbb lesz az étel a zsömlétől.


A tej számomra lágyítja az ízét (plusz megpuhítja a zsömlét)

2013. szept. 19. 09:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
Uristen dehogy kell! Miert? Nalunk senki nem tesz bele. Csinald tejszinnel vagy tejjel. Ha nagyon hig,habard vagy rantsd be egy kicsit,de a zsemle minek?
2013. szept. 19. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:

Kedves második szerintem emg kell!


Tudod ízlések és pofonok! Mi zsömlével csináljuk, te nem! A kérdező meg majd eldönti, hogy neki, hogy ízlik jobban.

2013. szept. 19. 09:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim válasza:
Szerintem sem kell! Gyakorlott háziasszony vagyok, a 10 és 14 éves gyerekem is imádja az általam készített spenótot. Csináld sok fokhagymával, tejszínnel! Penne tésztával kitűnő, de gyros hús mellé is kínálom!
2013. szept. 19. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

Svábok csinálják zsömlével. Én mindenhogy szeretem. Ha főzeléknek feltéttel eszem akkor inkább zsömlés-tejes, ha pl. tészta vagy husi mellé akkor tejszínesen zsömle nélkül.


Nálunk érdekes módon a spenót főzeléknek készítve az egyetlen olyan étel amit mind a négyen szívesen eszünk.

2013. szept. 19. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

Sváb családból származom, de ez nekem új...


Én simán rántással csinálom, tejjel. Feltétnek tükörtojás, vagy bundáskenyér.


Ezt a zsemlés variációt technikailag hogyan kell elképzelni?

2013. szept. 19. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
Úgy, hogy falatnyi, puha zsemledarabok vannak a spenótban. Én így speciel jobban szeretem, mert kicsit izgalmasabb vele a főzelék, nem olyan egyhangú.
2013. szept. 19. 18:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

Spenót (ahogy mi szoktuk, zsemlével, tejjel)


Hozzávalók:


(érzéssel szoktam főzni, úgyhogy a mennyiségek csak körülbelüliek)


1 zsömle

2-3 dl tej

1 mirelit spenót

2 gerezd fokhagyma

1 evőkanál liszt

olaj

fűszerek ízlés szerint


A zsömlét széttépkedem 3-4 darabba és beleteszem a tejbe, hagyom ázni kb. fél órát. (Ha nincs zsemle kenyeret teszek bele) Ha telejsen elázott a zsemle botmixerrel egyneművé mixelem. (Én jobban szeretem, ha csak villával összenyomom, mert szeretem benne a zsömledarabokat, de a család úgy kevésbé szereti)


Készítek egy fokhagymást rántást abba beleteszem a felolvadt spenótot és tejes keveréket. Összefőzöm, fűszerezem én csak sóval. Ha túl sűrűnek érzem tejjel lazítom.


Bundáskenyérrel szeretjük a legjobban, de nagyon finom tükörtojással is.


Aki kipróbálja annak jó étvágyat:)


Lehet, hogy nem sváb módra van (bár anyukám, nagymamám mindig így mondta), hanem csak a mi családunk csinálta így.

2013. szept. 20. 08:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim válasza:
Ahány ház, annyi szokás. Én régen raktam bele, de a lányom egyszer megkért, hogy ne tegyek és mindenkinek ízlik így. Szoktam hozzá bundás zsemlét sütni, így mégiscsak van zsemle is, feltét is.
2013. szept. 24. 11:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!