Most akkor a fasirthoz tejbe, vagy vízbe áztatott kenyér kell vagy zsemlemorzsa?
Teljesen mindegy .Én tejben szoktam, mások vízben. ha nincs véletlenül itthon tej, akkor én is vízben.
valójában nem érezni a fasírtban, csak szokás kérdése.
Teljesen mindegy zsemlye vagy kenyér. A lényeg ha kimarad kenyér vagy zsemlye, mert nem eszitek meg, azt rendszeresen hagyni kell jól kiszáradni, majd egy nejlon zacskóban félre tenni, hogy a fasírthoz vízbe áztatva, majd jól kinyomkodva felhasználhassuk.
De a száraz kenyérből, zsemlyéből darálhatunk zsemlye morzsát a fasírt darabok beburkolásához.
Én hogy finomabb legyen a fasírt, a fokhagymán, vöröshagymán, piros paprikán, són, borson kívül, szoktam bele tenni 2-3 dkg nagyon apróra kockázott füstölt szalonnát is. Vagy gömbölyű lepényeket készítek, vagy hosszúkás hurkákat, kisebbeket vagy nagyobbakat és megtöltöm vékony sajt rudakkal, vagy kemény tojással ha hosszabbat készítek.
Mivel így változatos forma és íz a gyerekek nagyon szeretik. Akár főzelékre feltétnek vagy zöldséges rizzsel és gyümölcs szósszal.
A zöldséges rizst azért szeretik, mert először megfőzők kockára vágott zöldséget zöldborsóval és kukorica szemekkel, pici cukorral, sóval majoránnával és amikor megfőtt, azzal öntöm fel a dinsztelt rizst és párolom puhára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!