Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Most akkor a fasirthoz tejbe,...

Most akkor a fasirthoz tejbe, vagy vízbe áztatott kenyér kell vagy zsemlemorzsa?

Figyelt kérdés
2013. aug. 30. 16:20
 1/9 anonim ***** válasza:

Teljesen mindegy .Én tejben szoktam, mások vízben. ha nincs véletlenül itthon tej, akkor én is vízben.

valójában nem érezni a fasírtban, csak szokás kérdése.

2013. aug. 30. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is tejben szoktam . Zsemlemorzsa ahhoz kell,hogy meg tudd formázni,abból annyit teszel bele,amennyit jónak látsz !
2013. aug. 30. 19:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
72%
én zsemlét szoktam vízben áztatni, és isteni a fasírtom :)
2013. aug. 30. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
én is zsemlét szoktam vízben áztatni.
2013. aug. 30. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Én meg nem áztatok már.Szórok bele egy kis zsemlemorzsát,hagyom picit állni,hogy felvegye a hús és a tojás a nedvességet és kész.
2013. aug. 30. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
56%
Receptol fugg, lenyegeben ugyanaz a ketto,talan az allaga lesz egy kicsit mas.
2013. aug. 30. 21:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Vízbe áztatott zsemlét teszek bele és a végén ha túl lágy, akkor egy marék zsemlemorzsát is.
2013. aug. 31. 06:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Legjobb a vízben áztatott zsemle. Próbáld ki, melyiktől lesz igazán könnyű és zamatos a fasírt.
2013. szept. 4. 17:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

Teljesen mindegy zsemlye vagy kenyér. A lényeg ha kimarad kenyér vagy zsemlye, mert nem eszitek meg, azt rendszeresen hagyni kell jól kiszáradni, majd egy nejlon zacskóban félre tenni, hogy a fasírthoz vízbe áztatva, majd jól kinyomkodva felhasználhassuk.


De a száraz kenyérből, zsemlyéből darálhatunk zsemlye morzsát a fasírt darabok beburkolásához.


Én hogy finomabb legyen a fasírt, a fokhagymán, vöröshagymán, piros paprikán, són, borson kívül, szoktam bele tenni 2-3 dkg nagyon apróra kockázott füstölt szalonnát is. Vagy gömbölyű lepényeket készítek, vagy hosszúkás hurkákat, kisebbeket vagy nagyobbakat és megtöltöm vékony sajt rudakkal, vagy kemény tojással ha hosszabbat készítek.


Mivel így változatos forma és íz a gyerekek nagyon szeretik. Akár főzelékre feltétnek vagy zöldséges rizzsel és gyümölcs szósszal.


A zöldséges rizst azért szeretik, mert először megfőzők kockára vágott zöldséget zöldborsóval és kukorica szemekkel, pici cukorral, sóval majoránnával és amikor megfőtt, azzal öntöm fel a dinsztelt rizst és párolom puhára.

2013. szept. 7. 19:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!