Házikenyér recept nem világos?
Találtam egy receptet, ahol a következőt írják (jénaiban sült kenyérről van szó):
A liszt közepébe kis fészket készítek és beleöntök 1 dl langyos vizet, beleteszem a cukrot és belemorzsolom az élesztőt. Meghintem liszttel és megvárom, amíg felfut.
Nem vagyok sajnos még jártas a konyhaművészetben, most költözök albérletbe és ezt a receptet szeretném kipróbálni. De nem értem, hogy mi az ami felfut, vagy hogy futna fel. Olyan reakcióba lépnek egymással, vagy mi? Vagy már az élesztő hatására elkezd dagadni?
Vagy egyáltalán ezt a felfutást hogyan kéne elképzelnem?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
az élesztő miatt fut fel
Nem külön edényben kell felfuttatni, hanem a lisztkupac tetején.
már sokszor néztem ennek a receptnek a videoját, szerintem is nagyon jó lehet.
kipróbálni még nem mertem...:)
nagyon nagyon nagyon szépen köszönöm! (:
Ha nem felejtem el, majd lefényképezem és megmutatom, ha sikerült.
Az jó lenne, ha megmutatnád, akkor egy "civil" művet is látnék, és lehet, hogy nagyobb önbizalommal állnék neki.
A legjobbakat kívánom a kenyérsütéshez :)
Ezek a képek is szerintem hétköznapi emberek művei. Legalábbis az egyiket közülük személyesen ismerem! (:
És íme a kész, első kenyerem, abszolút egyszerű elkészítési folyamata után:
Gratulálok, nagyon ügyes vagy :) most már kezdek hinni benne, lehet, hogy megpróbálom.
csak nekem szögletes jénaim van, aminek teteje is van, de talán az nem akadály.
És az állaga, íze is tetszik ?
Köszi, hogy feltetted a képet, meg a linkeket is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!