Mitől függ, hogy a fasírtba/töltelékbe zsemlemorzsa kell-e, vagy áztatott zsemle, vagy áztatott kenyér?
Eredetileg a megszáradt kenyetet/zsömlét hasnálták fel arra, hogy több fasirtot lehessen késziteni, mint amennyi a húsból lett volna. Aztán rájöttek, hogy finom is ilyen módon megszaporitva.
Ma meg már ha nincs maradék kenyér/zsömle, akkor zsömlemorzsával helyettesitik, illetve ha túl vizes a hús, vagy lágy a massza, akkor a száraz morzsa segit besüriteni.
Izben nincs különbség, ha nem az összes morzsát szárazon teszed bele, mert abban az esetben túl száraz lenne.
szerintem mindegy melyiket teszed. Ugyanúgy jó.
Nem minden variáció bevállt.
Áztatott kenyérrel lazítom egy kicsit, én így szeretem, könyebb, nem olyan tömör, tojást, fokhagymát teszek hozzá, párolt hagymát soha, azt nem szeretem, pedig skan csinálják így...házi, szitálatlan zsemlemorzsába, prézlibe görgetem, kisebbre formázva...kis zörgős fasírtok lesznek belőle...
ki a fas írt...? :D
Mitől függ, hogy a fasírtba/töltelékbe zsemlemorzsa kell-e, vagy áztatott zsemle, vagy áztatott kenyér???
A szakács kedvétől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!