Kenyér a mélyhűtőből? Meddig fogyasztható?
Mindig is ódzkodtam a kenyér lefagyasztásától, gyerekkoromban mindig olyan fura állagú kenyér került elő belőle, úgyhogy én nem is kísérleteztem vele soha... Viszont egyik ismerősöm azt csinálja, hogy szeletelt kenyeret vesz, azt dobja a mélyhűtőbe, majd szeletenként kiszedi, negyedórát állni hagyja és fogyasztható - először kételkedtem, de tényleg semmi baja (ízre legalábbis) :)
Aztán elgondolkodtam, hogy az én esetemben is praktikus lenne - egyedül élek, nem fogy túl sok kenyér egy nap, viszont ott a fél kilós kedvenc korpás kenyerem, aminek a végét (ha nem többet) mindig ki kell dobnom, mert nem fogy el...
Merjem fagyasztgatni? Ha igen, hány napig? Vagy megromlik az, még ha nem is érzem?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Semmi baja nem lesz, megromlani nem fog, csak több hónap után esetleg nem tökéletes az ize.
De van egy kérdésem: meg tudná valaki mondani, hogy mit az a hütöszag? Már több helyen olvastam, de nem tudom, mit kell ez alatt érteni.
olyan a hűtőszag, hogy beveszi a többi dolog szagát a hűtőből. pl husok, zöldségek meg amik ott vannak, és nem jo igy.
egyébként olcsobban kijösz ha nagyobb kenyeret veszel, és nyugodtan tedd be, akár egy honapig is jo. csak tényleg szeleteld fel, ugy könnyebb olvasztani.
"olyan a hűtőszag, hogy beveszi a többi dolog szagát a hűtőből. pl husok, zöldségek meg amik ott vannak, és nem jo igy. "
Köszi a felvilágositást, ez eddig ismeretlen volt mint fogalom. Viszont ilyet nem is tapasztaltam még soha (pedig már nem vagyok túl fiatal - 55 éves), igaz, hogy az ételeket csak becsomagolva teszem a hütöbe, meg legalább havonta alaposan kimosom a hütöt. Viszont szaga nincs sem a hürönek, sem a benne lévö ételeknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!