Hogyan lehetne úgy megsütni a glutén-mentes kenyeret, hogy ne legyen ennyire morzsálódós az állaga?
Még soha nem sütöttem ilyen kenyeret. De próbáld meg,hogy a lisztmennyiséget csökkented,helyette burgonyapelyhet,vagy főtt burgonyát adsz. Régen is tettek a kenyérbe krumplit,hogy tovább friss maradjon és ne morzsálódjon.
Én ugyan félfogós lisztből sütöm,de teszek bele krumplit,és nem morzsálódik.
Rakjál a lisztbe FiberHusk nevezetü anyagot ezzel tökéletes kenyeret lehet sütni .
A Fiber Husk az indiai Plantango Ovata növény magjának lisztté őrölt
korpájából készül, így természetesen mentes a gluténtől. A Fiber Husk-kal
készített kenyerek és tészták több nedvességet tartalmaznak, így nem esnek
össze, finomabbak és tovább frissen tarthatóak. Emellett magas rosttartalma
elősegíti az emésztőrendszer egészséges működését, illetve az így készített
pékáruk nagyobb telítettség érzetét keltik.
én is lisztérzékeny vagyok. mi schár mix b ből és naturbitből sütjük a kenyeret. és majd nem olan, mint az igazi
500g shár mix b
500g naturbit
30g élesztő(budafok)
7kk só
1ek olaj
1ek köles liszt
1 liter langyos víz
ezt kézi mixerrel addig kevered, míg sima nem lesz nekünk spec formánk van, de kb kettő forma ke yér formába elegendő.180-200 fokon sütöd kb 1 órát kb duplájár a keleszted aztán aztán mélyhűtőben tárolhatód és mikróban kiolvasztva ugyan olyan kb egy hétig
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!