Ha gőz felett kell a tojás fehérjét cukorral felverni akkor a cukrot kanalanként kell hozzáadni vagy egyszerre?
Figyelt kérdés
Diós kosárkát csinálok ..
Köszönöm ..
2013. szept. 18. 08:44
1/2 anonim válasza:
En kanalankent tennem,az a biztos.
2/2 anonim válasza:
A gőz felettinél szinte mindegy, de jobb részletenként, ha nem is kanalanként...
Én úgy szoktam, hogy előbb egy kicsit meglazítom a fehérjét, és 1-2 kanálnyival elkezdem verni. Utána ha kezd buborékososdni, akkor öntök még hozzá egyszerre több kanálnyit, ha ez elkeveredett, akkor a maradékot.
Nem érdemes sokáig várni a cukorral, vigyázni kell, nehogy teljesen felverődjön a hab amíg nincs benne az összes cukor. Mert gőz felett hamarabb megy az egész, viszont a cukornak olvadnia is kell, és ha a legvégén megy bele sok, az nehezebben olvad, közben a többi része elkezdhet az edényhez száradni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!