Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Túrós pogácsának milyenek...

Túrós pogácsának milyenek legyenek az arányai?

Figyelt kérdés
Sütöttem egy egyszerű pogit (szakácskönyvből) 1/3 liszt, 1/3 túró, 1/3 vaj + pici só... namármost nekem ez így nagyon zsíros lett... arra gondoltam, ha picit szárazabbat szeretnék, minek növeljem a mennyiségét? A lisztét, vagy a túróét?... Az nem zavar, ha puha a pogi, csak ne legyen olyan zsíros...
2009. nov. 4. 16:40
 1/3 anonim ***** válasza:
A vajat csökkentsd kicsivel, de ne sokkal (pl. 25 dkg liszt, 25 dkg túró, 20 dkg vaj) - az, hogy zsirosnak érzed,az lehet attól is, hogy nem volt elég forró a sütö!
2009. nov. 4. 19:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Talán nem volt jó a recept. Az arányok tökéletesek, szerintem ne változtass rajta!

25 dkg. túró esetén:

Azonos súlyú liszt, túró,vaj, kicsi só, egy fél csomag élesztő, 1 tojás sárgája, egy deci tejföl.. Ezt összegyúrod. Az élesztőt nem kell felfuttatni, a tésztát sem kell keleszteni! Fél órára a hűtőbe vele. Aztán kinyújtod, a felét megkened tojással, másik felét ráhajtod. Ezt még 2x. Nem pihenteted, nem keleszted! Kiszaggatod, tepsire rakod, 10 perc pihi és kisütöd. Hidd el, hibátlan lesz! Ha akarsz, reszelt sajtot is szórhatsz rá, de nem kötelező.

2009. nov. 4. 19:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
köszönöm, megpróbálom a hétvégén...
2009. nov. 4. 20:13

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!