Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Receptek fagyasztott leveles...

Receptek fagyasztott leveles tésztából?

Figyelt kérdés
Főleg sósak érdekelnének, de ha vmi nagyon fini édeset tudsz az is jó:)
2009. nov. 4. 13:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Én virslit szoktam tekerni bele, megszórom sajttal, esetleg a tésztát vékonyan megkenem mustárral és bevágom a sütőbe. Szeretem mert egyszerű kaja, tényleg gyorsan kész van.
2009. nov. 4. 13:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 A kérdező kommentje:
És hogy csinálod?Kinyújtod a tésztát és elosztod annyi fele ahány virsli van?
2009. nov. 4. 13:15
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Én kiengedem, lisztes deszkán kinyújtom. Háromszögekre vágom, minden háromszögre egy csík sajtot (trappista vagy inkább füstölt, ha van) teszek és lazán feltekerem. Elkevert tojással megkenem, sóval, reszelt sajttal, és kedvem szerint szezámmaggal vagy köménymaggal megszórom és mehet a forró sütőbe. Egy csomag (500 gr) tésztából 30-40 db mini sajtos croissant lesz. A munka kb.10 perc + a sütés még 10-12 perc.

Ugyanígy készíthetsz más tölteléket is, csak az munkaigényesebb: pl.apróra vágott gombát hagymán ledinsztelsz fűszerekkel, sóval, vagy csirkemájat hagymán megpirítasz borssal, paprikával, paradicsommal, zöldpaprikával és ezt apróra zúzva teszed a tésztába.

Édes megoldásnak javaslom a csokis croissant-t: mint fent, csak egy-egy vékony csík jó minőségű főzőcsokit teszel. Feltekerés után tojással megkened és durvaszemű cukorral megszórod. Ez is percek alatt kész, mint a sajtos.

Lehet simán csíkokra vágni és úgy bekenni tojással, sóval, sajttal, maggal szórni így sajtos rúd lesz.

Ha marad virsli, szoktam félbe (rövidre) vágott, mustárba mártott (vékonyan) virslit körbetekerni a tésztával, tojással megkenni, szórni sajttal (vagy éppen nem, mikor hogy) és be a sütőbe.

2009. nov. 4. 13:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Juhtúrós batyu:

A tésztát kinyújtom, sózom. Háromszögeket vágok belőle, közepére egy kis kanál juhtúróval összekevert olajban piritott baconkockákat teszek, a szélét tejjel megkenem tejjel és ráhajtom a tésztát. (így egy háromszöget kapok) Tetejét bevagdosom, megkenem tejjel és szezámmagot szórok rá. Megsütöm.

2009. nov. 4. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim válasza:
100%

a Sajtos masnit ismered? anyukám szokott csinálni és az egész család imádja, és az elkészítése is könnyű (bár szerintem ismered) Azt hiszem valahogy így kell csinálni:

kinyújtod a tésztát, elvágod kis téglalapokra, és a közepénél mindegyik kis téglalapot betekered (2x kell hogy nehogy szétjöjjön sütés közbe)és úgy néz ki mint egy masni. aztán megkened az összes tetejét tojásfehérjével, megsózod és mindenhová teszel reszelt sajtot és kész is van. Már csak meg kell sütni :) Ja de a tojássalkenegetést meg a sózást még az előtt kell mielőtt eltekered őket, mert úgy időt is spórolsz :)

2009. nov. 4. 14:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Felengeded, lisztes deszkán kinyújtod, kisebb téglalapokra vágod. 15-20 dkg (pl.maradék) füstölt sonkát sűrű tejföllel, mustárral, borssal pépesíted botmixerrel, ebből raksz a téglalap egyik oldalára egy kis kupacot. A tészta széleit elkevert tojással megkened, másik felét ráhajtod és a szélein kicsit lenyomod, hogy ne nyíljon szét. A tetejét tojással megkened, késsel beirdalod (úgy szépen rácsosan ki fog nyílni) és mehet a forró sütőbe.
2009. nov. 4. 16:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Téglalap alakúra nyújtom,és a következő masszát kenem rá:15-20 dkg trappista,1 tojás,pici só.Jól összekeverem,egyenletesen elkenem,feltekerem,mint a kakaóscsigát,ujjnyitól kissé vékonyabbra szeletelem,és forró sütőben megsütöm.Jó étvágyat.
2009. nov. 4. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok finomságot:) Hétvégén ki is próbálom vmelyiket,de egyenlőre még nem tudok választani:D
2009. nov. 5. 08:34
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Húsos táskát szoktunk készíteni. Kinyújtjuk a tésztát, darált húsos fűszeres tölteléket teszünk a felére, a másik felét pedig ráhajtjuk. Így egy nagy (majdnem egy tepsinyi) húsos táskát kapunk, amit sütés után szoktunk felszeletelni.
2009. nov. 5. 20:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
20:33 jól hangzik. Mennyi darált húsból csinálod? átpirítod, vagy nyersen kerül a tésztára? Köszi a válaszodat előre is!
2009. nov. 5. 20:45
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!