Receptek fagyasztott leveles tésztából?
Én kiengedem, lisztes deszkán kinyújtom. Háromszögekre vágom, minden háromszögre egy csík sajtot (trappista vagy inkább füstölt, ha van) teszek és lazán feltekerem. Elkevert tojással megkenem, sóval, reszelt sajttal, és kedvem szerint szezámmaggal vagy köménymaggal megszórom és mehet a forró sütőbe. Egy csomag (500 gr) tésztából 30-40 db mini sajtos croissant lesz. A munka kb.10 perc + a sütés még 10-12 perc.
Ugyanígy készíthetsz más tölteléket is, csak az munkaigényesebb: pl.apróra vágott gombát hagymán ledinsztelsz fűszerekkel, sóval, vagy csirkemájat hagymán megpirítasz borssal, paprikával, paradicsommal, zöldpaprikával és ezt apróra zúzva teszed a tésztába.
Édes megoldásnak javaslom a csokis croissant-t: mint fent, csak egy-egy vékony csík jó minőségű főzőcsokit teszel. Feltekerés után tojással megkened és durvaszemű cukorral megszórod. Ez is percek alatt kész, mint a sajtos.
Lehet simán csíkokra vágni és úgy bekenni tojással, sóval, sajttal, maggal szórni így sajtos rúd lesz.
Ha marad virsli, szoktam félbe (rövidre) vágott, mustárba mártott (vékonyan) virslit körbetekerni a tésztával, tojással megkenni, szórni sajttal (vagy éppen nem, mikor hogy) és be a sütőbe.
Juhtúrós batyu:
A tésztát kinyújtom, sózom. Háromszögeket vágok belőle, közepére egy kis kanál juhtúróval összekevert olajban piritott baconkockákat teszek, a szélét tejjel megkenem tejjel és ráhajtom a tésztát. (így egy háromszöget kapok) Tetejét bevagdosom, megkenem tejjel és szezámmagot szórok rá. Megsütöm.
a Sajtos masnit ismered? anyukám szokott csinálni és az egész család imádja, és az elkészítése is könnyű (bár szerintem ismered) Azt hiszem valahogy így kell csinálni:
kinyújtod a tésztát, elvágod kis téglalapokra, és a közepénél mindegyik kis téglalapot betekered (2x kell hogy nehogy szétjöjjön sütés közbe)és úgy néz ki mint egy masni. aztán megkened az összes tetejét tojásfehérjével, megsózod és mindenhová teszel reszelt sajtot és kész is van. Már csak meg kell sütni :) Ja de a tojássalkenegetést meg a sózást még az előtt kell mielőtt eltekered őket, mert úgy időt is spórolsz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!