Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen sütit csinálhatok a...

Milyen sütit csinálhatok a fagyasztott leveles tésztából? Édes és sós is érdekelne.

Figyelt kérdés
2010. jan. 26. 10:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Sósnak:Felcsikozod,megkened tojással,megsózod,köménymag,szezam mag,majd sajt ,be a sütőbe,isteni:-)Lehet pizzakrémmel is megkenni,majd rá a sajt.Édesnek kockákat vágsz,lekvárral,megtöltöd a kettéhajtod és megsütöd.Porcukorral meghinted.
2010. jan. 26. 10:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a pizzakrémes a kedvencem, mi szoktunk még kiskockákra vágott sonkát is rátenni. Édesnek anya múltkor pudingot rakott bele, csak kicsit főzd keményebbre a pudingot.
2010. jan. 26. 10:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
92%

Sós: téglalap formákt vágsz, a közepét megkened egy pici mustárral, teszel bele virslit (akkorát, mint a rövidebb oldala), kettéhajtod, ahol a virsli kidudorodik, ott picit bevagdosod, megkened olvasztott vajjal és megszórod szezámmaggal. Olyan mint a Princess pékségben a Hot-dog bourekas :-)

Másik sós: gombás, zöldborsós, kolbászos, akármilyen rántottát sütsz, ezt négyszögre vágott tésztába töltöd, és háromszög alakúra összehajtod. Tetejére szórhatsz mondjuk sajtot, köménymagot, szezámmagot, napraforgómagot, stb...

Biztos tudod, de fontos, hogy nagyon melegre előmelegített sütőbe tedd. Akkor sül meg igazán szépre.

2010. jan. 26. 10:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
92%
én is fentieket szoktam, de só helyett vegetásan is nagyon finom, érdemes pár csíkon kipróbálni. figyelj rá, hoyg forró sütőbe tedd aztán mérsékeld kicsit mert gyorsan sül és könnyen lesz túlságosan is ropogós, vagyis kiszárad a közepe meg nem sül át rendesen. ha stanglit csinálsz a vékony csík gusztusos, de nekem mindig feldőlnek, ahoygan feljön a tészta szóval én szélesebbre vágom 1,5 -2 cm-re.
2010. jan. 26. 10:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Sós: kinyújtod vékonyra, a felét beteríted baconszalonnával. Kettéhajtod, felvégod kis csíkokra (kb. 2×4-es). Megtekered (hogy ellenkező oldal legyen felül a két végénél), megkened tojással, kisütöd. Meg lehet szórni sajttal vagy magokkal is sütés előtt.


Édes: Szintén kinyújtod, négyzeteket végsz belőle. A közepükre raksz egy kis gesztenyepürét és batyukat hajtogatsz belőle, majd megsütöd. Sütés után meg lehet szürni porcukorral.

2010. jan. 26. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Édes: Kinyújtod a tésztát. Kockákra vágod. Betojásozod az egyik oldalát. Majd beleraksz almás tölteléket vagy csokit. Majd ráhajtod, villával lenyomogatod a szélért. Egy kis olvasztott vajjal bekened ezt az oldalát is és kevés olajban kisütöd.

(Mc Donald's-ot pite kiköpött mása:))

2010. jan. 26. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
91%
ezt én is kipróbálom, nagyon jó ötletek.
2010. jan. 26. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!Mindegyik recept tetszik,ki is próbálom őket szépen sorban:)
2010. jan. 27. 10:49
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy jó kis sör vagy borkorcsolya: A tésztát kinyújtod kb. 3-4 mm vékonyra, téglalapokat vágsz, és megtöltöd a következő töltelékkel; Egy löncskonzerv, két főtt tojás (villával összetörve), pici mustár, őrölt bors, reszelt sajt, a tetejét megkened tojássárgájával és megsütöd. Nagyon finom, eteti magát!
2010. jan. 28. 19:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:

Túrós rétest:a leveles tésztát szétnyújtod,a közepébe teszed a tölteléket (túró cukorral,fahéjjal,tojással és pudingporral,aszalt gyümölcsökkel összekeverve ezeket 1-két órára be a hűtőbe) és a tetejét megkened tojássárgájával és gyakorlatilag már kész is :)

De a leveles tésztát én megszoktam tölteni lekvárral is:kis négyzetekre vágom a tésztát és rakok bele lekvárt.Tulajdonképpen hasonló a buktához.Aztán pogácsát is szoktam belőle csinálni.Tényleg sok mindent lehet ebből a leveles tésztából ;)

2010. jan. 29. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!