Milyen sütit csinálhatok a fagyasztott leveles tésztából? Édes és sós is érdekelne.
Sós: téglalap formákt vágsz, a közepét megkened egy pici mustárral, teszel bele virslit (akkorát, mint a rövidebb oldala), kettéhajtod, ahol a virsli kidudorodik, ott picit bevagdosod, megkened olvasztott vajjal és megszórod szezámmaggal. Olyan mint a Princess pékségben a Hot-dog bourekas :-)
Másik sós: gombás, zöldborsós, kolbászos, akármilyen rántottát sütsz, ezt négyszögre vágott tésztába töltöd, és háromszög alakúra összehajtod. Tetejére szórhatsz mondjuk sajtot, köménymagot, szezámmagot, napraforgómagot, stb...
Biztos tudod, de fontos, hogy nagyon melegre előmelegített sütőbe tedd. Akkor sül meg igazán szépre.
Sós: kinyújtod vékonyra, a felét beteríted baconszalonnával. Kettéhajtod, felvégod kis csíkokra (kb. 2×4-es). Megtekered (hogy ellenkező oldal legyen felül a két végénél), megkened tojással, kisütöd. Meg lehet szórni sajttal vagy magokkal is sütés előtt.
Édes: Szintén kinyújtod, négyzeteket végsz belőle. A közepükre raksz egy kis gesztenyepürét és batyukat hajtogatsz belőle, majd megsütöd. Sütés után meg lehet szürni porcukorral.
Édes: Kinyújtod a tésztát. Kockákra vágod. Betojásozod az egyik oldalát. Majd beleraksz almás tölteléket vagy csokit. Majd ráhajtod, villával lenyomogatod a szélért. Egy kis olvasztott vajjal bekened ezt az oldalát is és kevés olajban kisütöd.
(Mc Donald's-ot pite kiköpött mása:))
Túrós rétest:a leveles tésztát szétnyújtod,a közepébe teszed a tölteléket (túró cukorral,fahéjjal,tojással és pudingporral,aszalt gyümölcsökkel összekeverve ezeket 1-két órára be a hűtőbe) és a tetejét megkened tojássárgájával és gyakorlatilag már kész is :)
De a leveles tésztát én megszoktam tölteni lekvárral is:kis négyzetekre vágom a tésztát és rakok bele lekvárt.Tulajdonképpen hasonló a buktához.Aztán pogácsát is szoktam belőle csinálni.Tényleg sok mindent lehet ebből a leveles tésztából ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!