Milyen süteményt készíthenék fagyasztott leveles tésztából?
Pohárral kiszaggatod, és amikor bele teszed a lekvárt, félbe hajtod.Tojással lekened a szélét, és akkor nem nyílik szét.
Nagyon fini lesz.
èn ennél talán nagyobb levelestésztát szoktam venni.
fözök 4 dl tejjel egy vaníliás pudingot azt ráteszem, majd pele szalak apróra pár almát azt megcukrozom, megfahéjazom, majd összetekerem és olyan lesz mint a rétes és kisütöm.
nagyon fini.
Belinkelek egy receptet,tudom nem leveles tészta van a receptemben,de sztem abból is ellehet késziteni!
Hókifli
Hozzávalók:
* 40 dkg liszt
* 25 dkg vaj
* 1 kis doboz tejföl
* szilvalekvár
* vaníliás cukor
* porcukor
* egy csipet só
A lisztet a vajjal, a tejföllel és a sóval a sütés előtti napon gyúrd össze, és tedd be a hűtőbe. A sütés napján nyújtsd ki félujjnyi vastagra, és 8-10 centi átmérőjű köröket szaggass ki belőle. Tegyél minden darabra egy kiskanál szilvalekvárt, majd óvatosan tekerd fel, és nyomkodd le a végét, nehogy a lekvár sütés közben kifolyjon. Előmelegített sütőben süsd meg, és tálaláskor a vaníliás porcukorral szórd meg a tetejét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!