Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Grízgombóc vagy daragaluska?

Grízgombóc vagy daragaluska?

Figyelt kérdés

Nem az elnevezésre lennék kíváncsi, mert nekem tök mindegy lenne,hanem, ha valaki írna bevált receptet, hogy neki , hogyan sikerül finomra.

Nekem vagy elázik, gyakorlatilag szétfő, vagy olyan kemény, hogy kiugrik a tányérból, ha ketté akarom vágni.



2013. szept. 8. 16:22
 1/3 anonim ***** válasza:
Az egész tojást villával felverem, majd tojásonként egy-két kanál grízt keverek bele, egy kiskanál sütőporral együtt. Sót is teszek bele természetesen. Legalább 3-4 óráig hagyom a grízt megduzzadni. Egy gombócot próbaként megfőzök, ha véletlenül szétesik, akkor még keverek bele egy pici grízt. Forrástól számítva még legalább 5 percig főzöm.
2013. szept. 8. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
én sütőport nem szoktam belerakni, csak dara, víz, meg tojás, fűszer. amúgy, én daragombócnak hívom, a múltkor nem is értették:)
2013. szept. 8. 16:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszotokat, mindegyiket kipróbálom. A kedvesem a héten liszt helyett hazahozott 2 kg búzadarát :D, és úgy döntöttem, ha rámegy mind, akkor is megtanulom, hogy kell jó "daranokedlit" csinálni. mert mi így hívjuk, de így kis sem mertem írni a kérdést :)
2013. szept. 8. 17:47

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!