Vaniliasodót nehéz elkészíteni? Olvastam a recepteket, és szerintem nehézehet. Mire figyeljek?
Ha kicsit jártas vagy már a konyhában akkor nem nehéz...
Nem tudom milyen receptet olvastál, de én leírom az enyémet és azt is mire figyelj oda.
Egy lábost öblíts ki hideg vízzel, tégy bele 3 kanál kristálycukrot, ( így nem fog lekozmálni a tej)fél liter tejet és tedd fel a tűzhelyre.Úgy időzítsd hogy mire felforr a tej készülj el a tojássárgájával.Mégpedig 3 tojássárgáját ( sajnos a fehérje felhasználatlan marad ez esetben) keverj ki 3 kanál cukorral, 2 cs vaníliás cukorral és egy fél kanál liszttel.A forrni készülő tejből kanalazz bele egy pár kanállal hogy hígabb legyen, és a hőkiegyenlítés miatt is.Amikor a tej felforr lassan öntsd bele a tojásos keveréket és bőszen kavargasd közben.Innentől kell nagyon figyelni hogy amikor elérte a megfelelő sűrűséget el kell zárni a tüzet, nehogy teljesen felforrjon mert akkor kicsapódik a tojás, és apró csomokban összeáll és túrós lesz az egész.A biztonság kedvéért, mindenképp készíts jéghideg vízfürdőt, hogy ha forrni akarna akkor gyorsan beletedd a lábost.Van aki egy jégkockát dob bele ilyenkor...az is jó megoldás, a lényeg hogy ne forrjon föl, de azért a sűrűsége meglegyen, és a tojássárgája megfelelően hőkezelve legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!