A karfiolt meg kell főzni egy kicsit mielőtt kirántom?
Figyelt kérdés
2013. aug. 28. 12:08
1/7 anonim válasza:
Igen : fél puhára szoktam főzni :
2/7 anonim válasza:
Szerintem felesleges megfőzni. Kis lángon sütöm, megpuhul.
3/7 anonim válasza:
1-2 percre forró vízbe szoktam tenni, majd leszűrni, lecsöpögtetni, utána panírozni. persze ekkor még roppanós. így nekem biztonságosabb a rántott karfiol.
4/7 anonim válasza:
roppanósra főzd meg,utána kislángon rántsd ki.sokkal finomabb lesz
egy szakács
5/7 anonim válasza:
Meg lehet főzni, de nem érdemes. Ahogyan korábban írták, megpuhul sütés közben is és így nem lesz "mátyós".
6/7 anonim válasza:
Csak annyi időre hagyom a lobogó-sós vízben, amíg a színe "elkezd üvegesedni". Nem főzöm, csak éppen egy kicsit kezdje "megdologzni" a forrásban levő víz!
Persze ha gőzben egy picit megpárolod, benne marad az összes fincsi íze.
Ha nincs pároló-edényed: fazékban forralj vizet, tedd a tetejére a tésztaszűrőt/húsleves-szűrőt, abban a zöldségféléket (akár a húst is), majd alufóliával borítsd be az egészet úgy, hogy a lábas széléig teljesen le legyen zárva. Kb. 10 perc múlva egy kicsit átforgatod a zöldségeket, hogy a másik oldaluk is párolódjon, és újabb 5-10 perc után kész is.
Még a rakott krumplihoz való krumpli is jobb ízű marad ezzel a módszerrel, mintha főznéd.
7/7 anonim válasza:
A mamam nem szokta,mert sules kozben kelloen atpuhul. Soha nem volt meg nyers, de szetmallott sem, mindig pont jo, piciket roppanos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!