Prézlis karfiolhoz meddig kell főzni és milyen lángon a karfiolt?
Én forrásban levő vízbe szoktam belerakni, az ismételt forrás után max 6-8 perc az, amikor már kezd a karfiol színe üvegesedni, = a villa belemegy a szára-részbe. Akkor lapáttal szedem is ki, mert ha túlfőzöd, így ahogy írod, utána nehéz vele bánni.
Nagyon nem szoktam pontos időhöz mérni, hiszen függ attól is, mekkorák a rózsák, no meg milyen idős a karfiol. Inkább a színét, az állagát figyeld.
Ok köszi, most dobtam fel tűzre, a párolás elmarad.
Az a külön a prézli, külön a tejföl érdekesen hangzik :)
Rózsáira szedve, pár percig (2-3) kell előfőzni (blansírozni) sós forró vízben, utána lecsepegteve lehet panírozni, soha nem fog szétesni.
próbld ki úgy legközelebb, hogy az előfőzött karfiolt prézli, felvert tojás, amibe egy kanál tejfölt is elkeveresz, majd megint prézlibe.
nagyon finom ropogós bundás, belül puha rántottkarfiolod lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!