A karfiolt lefagyaszthatom?
Figyelt kérdés
Karfiollevest csinálok, de túl nagy karfiolt vettem hozzá.Hogyan fagyasszam le?Simán nyersen, vagy előtte picit meg kell főzni?2012. máj. 30. 09:46
1/4 anonim válasza:
Én meg szoktam előtte főzni egy kicsit.
2/4 anonim válasza:
Blansírozni kell, azaz forrásban lévő vízbe dobod egy percre és kiszedve lehűtöd hideg vízzel.De ha csak kevés maradt akkor simán bele egy zacsiba és be a fagyasztóba.Zöldséglevesbe téve simán jó lesz.:)
3/4 anonim válasza:
Hosszabb időre is szoktam lefagyasztani csak úgy nyersen.
Egy fél fej karfiolt viszont csak a normál hűtő dobozába raktam el, majd hétvégén előveszem. Annyi időre nem feltétlen szükséges fagyasztani.
4/4 anonim válasza:
Én ősszel szoktam eltenni a fagyóba karfiolt. Persze több kilót egyszerre. Olyat veszek, aminek jó nagy rózsái vannak. Rózsáira szedem, és beledobom egy percre lobogó forró, sós, szódabikarbónás vizbe. A szódabikarbóna azért kell, hogy szép fehér maradjon a karfiol. Majd szürőkanállal kiszedem egy konyha ruhára, és hagyom teljesen kihülni. Ha kihült, zacskókba teszem, kb 60 dekás adagokba, és be a fagyasztóba. A zacskóra ráirom az elrakás dátumát. Egész télen van rántani való karfiolom, jó levesbe, husra stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!