Tároltatok már karfiolt hosszabb ideig hűtőben?
Túl nagy karfiolt vettem és azon tűnődöm, hogy 6napig el van e a hűtőben, ami marad... Olvasgattam utána de 2 cikk 2 teljesen ellentétes vélemény... mellesleg ugyanazon az oldalon... :D
Egyik "Nejlonzacskóban, hűtőben egy-két hétig friss marad. Csak közvetlenül felhasználás előtt szabad megmosni."
Másik: "Ha a karfiolt nem tudjuk aznap elkészíteni, érdemes hűtőben tartani, de legfeljebb 2 napig."
Tehát volt már aki tárolt hűtőben karfiolt és meddig?
ha nincs hideg spáizod, akkor inkább azt ajánlom, hogy rózsáirra szedve fagyaszd le.forralj vizet és két-három percig blansírozd a karfiolt. utána szedd hideg vízbe, majd szűrőtálban alaposan csöpögtesd le. aztán bele egy neylonba, és mehet a fagyóba. így biztosan fel tudod akár fél év múlva is használni.
a sima hűtőben megbarnul és le kell sarabolni a tetejét, hogy kinézzen valahogy, szóval nem lesz guszta.
igen a teteje lesz barnás fekete, amit le kell vágni róla, és, hát nem túl szép így a karfiol.
a blansírozás összesen 10-15 perc, a víz forralásával együtt. nem kell leszólni, ha valaki veszi a fáradságot
és úgy készítíti el, ahogy a zöldségeket fagyasztani szokták.
látom , hogy még itt vagy, és legyél is még sokáig:))
:D
Csak annyit szerettem volna jelezni, hogy nemcsak 1-2 napra, hétre lehet elraktározni a karfiolt. Akármilyen módon teszi el valaki, a fagyóban hónapokig is eláll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!