Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tároltatok már karfiolt...

Tároltatok már karfiolt hosszabb ideig hűtőben?

Figyelt kérdés

Túl nagy karfiolt vettem és azon tűnődöm, hogy 6napig el van e a hűtőben, ami marad... Olvasgattam utána de 2 cikk 2 teljesen ellentétes vélemény... mellesleg ugyanazon az oldalon... :D

Egyik "Nejlonzacskóban, hűtőben egy-két hétig friss marad. Csak közvetlenül felhasználás előtt szabad megmosni."

Másik: "Ha a karfiolt nem tudjuk aznap elkészíteni, érdemes hűtőben tartani, de legfeljebb 2 napig."


Tehát volt már aki tárolt hűtőben karfiolt és meddig?


2012. febr. 15. 11:56
 1/8 anonim ***** válasza:
nálunk kb 2 hetet is kibírt a karfiol a spájzban, zacskóban
2012. febr. 15. 12:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

ha nincs hideg spáizod, akkor inkább azt ajánlom, hogy rózsáirra szedve fagyaszd le.forralj vizet és két-három percig blansírozd a karfiolt. utána szedd hideg vízbe, majd szűrőtálban alaposan csöpögtesd le. aztán bele egy neylonba, és mehet a fagyóba. így biztosan fel tudod akár fél év múlva is használni.

a sima hűtőben megbarnul és le kell sarabolni a tetejét, hogy kinézzen valahogy, szóval nem lesz guszta.

2012. febr. 15. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
ezt szerintem akkor kipróbálom, köszönöm :) egyébként csak annyi lesz vele hogy megbarnul? gondolom egy zöldség azon kívül nem tud megromlani ugye? :D (bocsánat a buta kérdésekért, még csak kezdő háziasszony vagyok)
2012. febr. 15. 12:36
 4/8 anonim ***** válasza:
Én blansírozás nélkül, csak megmosva rakom nyáron zacsiba, és télire úgy tárolom a fagyasztóban. Évek óta így csinálom (szinte minden zöldséggel) és még mindig itt vagyok. :)))
2012. febr. 15. 12:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

igen a teteje lesz barnás fekete, amit le kell vágni róla, és, hát nem túl szép így a karfiol.

a blansírozás összesen 10-15 perc, a víz forralásával együtt. nem kell leszólni, ha valaki veszi a fáradságot

és úgy készítíti el, ahogy a zöldségeket fagyasztani szokták.

látom , hogy még itt vagy, és legyél is még sokáig:))

2012. febr. 15. 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
*utolsó mondatom, nem kérdezőnek szólt...:)
2012. febr. 15. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

:D

Csak annyit szerettem volna jelezni, hogy nemcsak 1-2 napra, hétre lehet elraktározni a karfiolt. Akármilyen módon teszi el valaki, a fagyóban hónapokig is eláll.

2012. febr. 15. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Akkor mindenben egyetértünk, pusz mindkettőtöknek:))
2012. febr. 15. 16:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!