Rakott karfiolt hogyan kell csinálni? A karfiolt ha megfőzöm akkor úgy hagyom rózsákra szedve, úgy teszem jénaiba, úgy mint mikor rántott karfiolt csinálok?
Rakott karfiol néven 3 féle elkészítési módot ismerek:
először rózsákra szedve lobogós sós vízben a karfiolt (bármelyik variációt is választom), egy picit átforralom.
Hús nélkül:
1. Jénait vajjal, tejföllel kikened, bele a karfiolt, tetejére ismét tejföl + reszelt sajt, be a sütőbe vagy a mikróba, amíg összesül.
2. Jénait zsírozod (olajjal kikened), majd zsemlemorzsával körbehinted, bele a karfiolt, tetejére ismét tejföl és zsemlemorzsa és a sütőben pirosra sütöd.
Darált hússal:
3. Ugyanúgy rakod össze, mint pl. a rakott kelt, de mivel itt is már a karfiolt forró vízben megfuttattad, a darálthúst is párold puhára és a rizst is megfőzve kavard hozzá. Majd összerakod, mint pl. a rakott káposztát, tejfölt a tetejére és be a sütőbe.
Persze, amit a Kedves Kérdező ír, az sem lehet rossz:
A sós vízben megfuttatott rózsákra szedett karfiolt jénaiban rakni, és (tojás+liszt+tejföl+reszelt sajt) keverékkel nyakonöntve bedugni a sütőbe, vagy mikróba. Talán a legkevesebb "pepecs", és megfelelő fűszerezés esetén igen ízletes kaja is kijön belőle!!!!
Apróra vágott hagymát dinsztelsz (nagyon kevés zsíron), ebbe beleforgatod a darált husit, szórsz rá törtpaprikát és annyi vízzel felengeded, hogy éppen csak el-lepje. Sót, borsot, teszel bele és elég addig főznöd, míg a husi megpuhult.
Akkor ez így a pörkölt, ha akarod kavarsz hozzá készre főzött rizst, de nem feltétlenül szükséges. Ezt így önmagában is belerakhatod 2 réget karfiol közé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!