Glutén és laktózérzékenyek hogyan sütitek a kenyeret?
A gluténérzékenyeknek van speckó liszt, amiből valahogy sikerül a kenyér. Gyakorlati tapasztalatom nincs ám vele.
Nekem még az erősen gluténszegény kenyér sem volt az igazi, pedig abban volt normál liszt, csak már nem nagy mennyiségben (olajos mag volt benne, darálva, plusz főtt krumpli, kísérleteztem, no). Nem akart összeállni, kézzel dagasztottam, de nem lett finom. A valamivel több normál lisztet tartalmazó még problémamentes és finom volt, persze nem kelt meg annyira, mint a normál tészta (hagyományos kenyér sütésében elég sokéves tapasztalatom van már). De nem nagyon foglalkoztam a dologgal, csak kósza próbálkozás volt. Azóta a párom rizst eszik kenyér helyett, én pedig nem igénylek kenyérfélét, de ha nagyritkán mégis, akkor magkenyeret sütök, amit nem hiszem, hogy el lehet rontani. Más, mint a normál kenyér, de az engem kicsit sem zavar, nem vágyom normál kenyérre. (Ha nagyon kenyérszerűt akarok, akkor jön a szezám-rizsliszt-tojás keverék, még a mikróban is remek bográcsból mártogatós, jó textúrás cuccá állt össze.)
Remélem, majd jön valami hozzáértőbb, csak gondoltam, a semminél talán az én hozzászólásom is jobb ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!