Szerintetek ezt meglehet csinálni sertéshúsból?
Ez egy vadas, csak elfelejtették melléírni a köretet, ami zsemlegombócból a legjobb szerintem.
ha emellett döntenél, ahogy már írták sertésből, pulykából is elkészítheted, de a paradicsomos-mozzarellás saláta nem illik mellé, illetve nem is kell.
nagyon finom ez a vadasmártás, nyugodtan elkészítheted, de vagy tényleg zsemlegombóccal vagy egy isteni krumplikrokettel készítsd.
Évfordulóra is megállja a helyét, szóval bátran.
A cigánypecsenyénél nagyon észen kell lenni, hogy pont akkor, amikor tálalni akarod tökéletes legyen.
Én már bebuktam sajnos, így óvatos vagyok ezzel a kajával...
1-es vagyok!
Tökéletesen egyetértek az előző válaszolóval.
Valahogy a cigány-pecsenye szerintem is túl zsíros-csömör lenne most még. Köretnek pedig én is a krumplis-tésztából készített zsemlemorzsás gombócot, vagy ha nem gombóc, akkor a núdlit raknám mellé. Ez jó választás lenne, akár sertésből, akár valami más vad-féléből készíted a kaját!
Kérdező, csak, hogy képben legyél, a belinkelt ételnek a világon semmi köze a vadashoz, abban ugyanis a zöldséggel együtt főzzük a húst levesnek, majd esetleg a húst sütőben pirítjuk, a levesből, karamellizált cukorral és a pépesített zöldséggel (ami javarészt sárgarépa, és még vöröshagyma, fokhagyma, fehérrépa), mustárral, és tejföllel habarva. Nem teszünk bele bort, és valóban zsemlegombóccal a legfinomabb és legkiadósabb.
Ez egy sima párolt hús barna mártással. Rizs, vagy sóban-vízben főtt krumpli jobban passzol hozzá szerintem, a saláta nélkül, mivel van hozzá mártás. A cigánypecsenyéhez viszont tökéletes, amit fent írtál.
Szerintem felesleges, mert sok benne a zöldség és nagyon ízletes a szósz, persze, ha jól csináljuk.
mondjuk én a vadasba teszek tejfölt és mustárt is, de akkor is jó ez a recept.
Még ajánlom, hogy botmixerrel járasd egy, így homogén , szép sima szósz lesz.
A húsra is reflektálok, bár nem engem illet a válasz:) A disznócomb nagyon "rugós" majdnem addig kell főzni, mint a marhahúst. de a lapocka, tarja nagyon ízletes és a pulyka felsőcombfilében sem fogsz csalódni.
Kellemes évfordulót:) és a harmadiknál még hasznos lehet. elöl kötény-hátul semmi...:)
A negyvenediknél sajnos már nincs csábos praktika :)
Ja, és mielőtt "szakmai" vitákba mennénk bele, a barnamártáshoz pedig főleg nincs köze...
Olvass utána, hogy készül egy barnamártás, már bocsi, de te kezdted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!