Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szerintetek ezt meglehet...

Szerintetek ezt meglehet csinálni sertéshúsból?

Figyelt kérdés
[link] jön az évfordulónk párommal 3 évesek leszünk s szeretném meglepni :) ezzel csak nem szeretjük a marhahúst... pedig eltudnám képzelni krumplipürével és paradicsomos paprikás mozzarellasajtos salátával :) vagy pedig cigánypecsenye? ezen agyalgatok még :) szerintetek?
2013. aug. 26. 11:34
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Jó lesz ez akár sertés combból, akár sertés lapockából, vagy még talán tarjából is. De el tudom képzelni (mivel olyan vadas-jellegű ételnek "érzem"), hogy akár pulyka-combot, mellét, vagy valami más vadhús ha akadna otthon, abból is fincsi lenne. (Egyedül csirkéből nem fognék hozzá!)
2013. aug. 26. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm :))) s melyiket ajánlanád?? :D
2013. aug. 26. 11:48
 3/17 anonim ***** válasza:

Ez egy vadas, csak elfelejtették melléírni a köretet, ami zsemlegombócból a legjobb szerintem.

ha emellett döntenél, ahogy már írták sertésből, pulykából is elkészítheted, de a paradicsomos-mozzarellás saláta nem illik mellé, illetve nem is kell.

nagyon finom ez a vadasmártás, nyugodtan elkészítheted, de vagy tényleg zsemlegombóccal vagy egy isteni krumplikrokettel készítsd.

Évfordulóra is megállja a helyét, szóval bátran.

A cigánypecsenyénél nagyon észen kell lenni, hogy pont akkor, amikor tálalni akarod tökéletes legyen.

Én már bebuktam sajnos, így óvatos vagyok ezzel a kajával...

2013. aug. 26. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:

1-es vagyok!

Tökéletesen egyetértek az előző válaszolóval.

Valahogy a cigány-pecsenye szerintem is túl zsíros-csömör lenne most még. Köretnek pedig én is a krumplis-tésztából készített zsemlemorzsás gombócot, vagy ha nem gombóc, akkor a núdlit raknám mellé. Ez jó választás lenne, akár sertésből, akár valami más vad-féléből készíted a kaját!

2013. aug. 26. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 A kérdező kommentje:
most pont ezt akartam irni hogy vagy krokettel késziteném :)))) köszönöm szépen s emelett döntök :) s sajnálom hogy balul sült el a cigánypecsenye.... semmilyen saláta nem illene hozzzá?hmm... :)
2013. aug. 26. 11:59
 6/17 anonim ***** válasza:

Kérdező, csak, hogy képben legyél, a belinkelt ételnek a világon semmi köze a vadashoz, abban ugyanis a zöldséggel együtt főzzük a húst levesnek, majd esetleg a húst sütőben pirítjuk, a levesből, karamellizált cukorral és a pépesített zöldséggel (ami javarészt sárgarépa, és még vöröshagyma, fokhagyma, fehérrépa), mustárral, és tejföllel habarva. Nem teszünk bele bort, és valóban zsemlegombóccal a legfinomabb és legkiadósabb.

Ez egy sima párolt hús barna mártással. Rizs, vagy sóban-vízben főtt krumpli jobban passzol hozzá szerintem, a saláta nélkül, mivel van hozzá mártás. A cigánypecsenyéhez viszont tökéletes, amit fent írtál.

2013. aug. 26. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:

Szerintem felesleges, mert sok benne a zöldség és nagyon ízletes a szósz, persze, ha jól csináljuk.

mondjuk én a vadasba teszek tejfölt és mustárt is, de akkor is jó ez a recept.

Még ajánlom, hogy botmixerrel járasd egy, így homogén , szép sima szósz lesz.

A húsra is reflektálok, bár nem engem illet a válasz:) A disznócomb nagyon "rugós" majdnem addig kell főzni, mint a marhahúst. de a lapocka, tarja nagyon ízletes és a pulyka felsőcombfilében sem fogsz csalódni.

Kellemes évfordulót:) és a harmadiknál még hasznos lehet. elöl kötény-hátul semmi...:)

A negyvenediknél sajnos már nincs csábos praktika :)

2013. aug. 26. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, a cigánypecsenye nagyon finom karajból is, és az ellensúlyozza a szalonnát, a zsírosságot,mivel száraz husi.
2013. aug. 26. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 anonim ***** válasza:
78-as ne vedd el kedvét a kérdezőnek !!! akkor "vadasszerű" , ha neked így jobban tetszik...
2013. aug. 26. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 anonim ***** válasza:

Ja, és mielőtt "szakmai" vitákba mennénk bele, a barnamártáshoz pedig főleg nincs köze...

Olvass utána, hogy készül egy barnamártás, már bocsi, de te kezdted.

2013. aug. 26. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!