Mit főzzek sertéshúsból?
csináltam mostanság disznópörköltet, bakonyit, brassóit, rakott húst szalonnával hagymával krumplival szóval ezeket nem akarom. ja és rántott húst is...
de van még egy kis sertéshús azt hiszem comb része.
nincs ötletem hogy mit találjak ki belőle.
előre is köszönöm az ötleteket! :)
köszönöm szépen az eddigi válaszokat!
levest most nem akarok főzni de jól hangzik a recept legközelebb megcsinálom :)
brassóit meg csináltam mostanság..
erre gondotlam, szerintetek jól hangzik??
megsütöm a húst csíkokra szeletelve, majd mikor már majdnem kész teszek bele csilisbabot és rizst. összekeverem, hozzá tört krumpli és kész.. milyen íze lesz így???
Csinálhatsz hagymás alapon többféle tokányt is a csíkokra vágott húsból. ha már majdnem puha tehetsz mellé zöldbabot (temesvári ) zöldborsót, gombát, hentestokány is finom.a lényeg, hogy ne tegyél rá pirospaprikát, hogy ne legyen a megszokott pörkölt ízű.
bors, majoranna, tárkony, mustár, ( a hentesbe csemege uborka is kell )borsikafű, bazsalikom... lehetnek a fűszerek. persze a jó öreg fokhagyma is mehet bele.
a hússal, zöldségekkel, fűszerekkel remek kombinációkat lehet elérni.
Köret lehet rizs, kifőtt tészta vagy krumpli.
Apróhúst piríts zsírban fehéredésig, só, bors, fokhagyma, kicsi kömény, kicsi majoránna, majd világos sörrel felöntve párold puhára.
Egyszerű mint a faék, a sörtől különleges íze lesz, a siker garantált. Gyerek is eheti, mert az alkohol a főzés során elpárolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!