Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ezekből mit lehetne főzni?...

Ezekből mit lehetne főzni? Kezdő vagyok nagyon, egyszer-kétszer konyha felgyújtás is majdnem megtörtént

Figyelt kérdés
Pár db csirkecomb, sertéscomb darabok(nagyok szóval ahhoz nem akarok hozzányúlni még),pár fej hagyma, egy üveg melegszenyakrém, egy üveg bolognai szósz, egy üveg édes savanyú szósz, mézes mustáros szósz, kevés liszt, nagy adag tészta(penne,spagetti,eperlevél,lasagne), egy doboz tejföl,fagyasztóban van petrezselyemzöld,fűszerek, liszt,olaj, pár tojás, gyors rizs

2013. ápr. 18. 13:34
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

csirkecombot befűszerezed, só, bors, ha van akkor rozmaring nagyon jó hozzá, esetleg olaszosan kis oreganot. beteszed a tepsibe, és pucolsz mellé néhány fej hagymát, amit nagy darabokra (mondjuk negyedbe) vágsz, és persze olaj alá. lefeded alufóliával, sütöd egy darabig, aztán, amikor megpuhult, akkor leveszed a fóliát, és még sütöd, hogy megpiruljon a bőre. csak azért, mert az úgy király. ha ez megvan, akkor fogod az olajat, ami kisült, meg a hagymát, és átpaszírozod durvára. én ajánlom hozzá a bolonyai szószt, és ezzel az alappal összefőzve készítettél egy mártást. kifőzöd hozzá a rizst.


rizst halmozol a tányérra, ráteszel a szószból, és mellé teszel egy csirkecombot.

2013. ápr. 18. 13:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
mivel még mindíg nem akarsz használni sertéshúst, a csirkecombról leszeded a bőrkét, és kicsontozod, majd összedarabolod. hagymát kockázol, olajon megpirítod, beleteszed a felaprózott csirkehúst, megpirítod, (a csirke először levet fog ereszteni, aztán, ha elfőtte a levét, akkor először pirul, és ha nem vigyázol, akkor utána leég), szóval megpirítod, aztán csak zutty, rá a bolognai szósz. főzöl ki penne tésztát, és ráteszed a szószodat. tudom, mindenki sajttal szokta enni, de tejföllel is ugyanúgy jó.
2013. ápr. 18. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

fogod a csirkehúst, és só borssal beszórod, majd jól bekened a mézesmustáros szósszal, és kevés olajban kisütöd. ha van grilled, akkor mégjobb.


arra figyelj, hogy mivel a csirkecomb vastag, ezért nehogy úgy süljön meg, hogy a külseje jó, a belseje meg nyers. tehát lassú tűzön, vagy először fedővel süsdd. ha sütöttél már szalonnát tábortűzön, akkor tudod, hogy a parazsat használjuk, nem a lángot, mert a lángban elég, a parázson megsül. ezt nyugodtan alkalmazhatod a csirkére is. amúgy ehhez is a rizst ajánlom.

2013. ápr. 18. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:

2. válaszoló


Én tejföllel eszem ,sosem sajttal :D

2013. ápr. 18. 13:59
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

feltételezem van pirospaprikád is.


ezt mondjuk ajánlom vokban, vagy ha van valami nagy fazekad.

leszeded a csirke bőrét.

a csirkecombokat megpirítod kevés olajon, hogy kívülröl kérge legyen, de nem számít, hogy belülről még nyers, meg az sem, hogy a serpenyőben leragadnak ilyen darabkák.

ha megvan a csirke, akkor kiszeded egy tányérra, és a serpenyőbe teszel még kevés olajat, meg kockázott hagymát. megsózod, és ha jól csináltad, akkor a pörkanyag, ami a csirkéből leégett, az fel fog jönni. ez után félrehúzod a tűzről, mert ugyebár megpaprikázod, és felöntöd egy kevés vízzel. ha megvolt, akkor visszateszed a csirkecombokat, és felöntöd vízzel. itt jön a csavar, mivel se paprikád, se paradicsomod, ezért egy kanállal tehetsz bele a bolognaiból. de nem muszáj. viszont borssozd meg. mevárod, amíg megfő a csirkecomb, és pár kanál tejfölt keversz belé.

ehhez elméletileg az eperlevél, vagy a penne tészta lenne jó.

2013. ápr. 18. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

mindegyik válaszoló én vagyok, és még van néhány receptem, bár, a sertés hús mégjobb lenne, valamint, ha lenne egy kis vörösbor, illetve szalonna meg krumpli.


de addig is, melegszenyakrémhez vegyél kenyeret, és csinálj melegszendvicset, vagy süssél rántottát. ajánlom a rántottába is, amikor felvered, hogy keverj bele egy evőkanál tejfölt, mert az is király.

2013. ápr. 18. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!