Ezekből mit lehetne főzni? Kezdő vagyok nagyon, egyszer-kétszer konyha felgyújtás is majdnem megtörtént
csirkecombot befűszerezed, só, bors, ha van akkor rozmaring nagyon jó hozzá, esetleg olaszosan kis oreganot. beteszed a tepsibe, és pucolsz mellé néhány fej hagymát, amit nagy darabokra (mondjuk negyedbe) vágsz, és persze olaj alá. lefeded alufóliával, sütöd egy darabig, aztán, amikor megpuhult, akkor leveszed a fóliát, és még sütöd, hogy megpiruljon a bőre. csak azért, mert az úgy király. ha ez megvan, akkor fogod az olajat, ami kisült, meg a hagymát, és átpaszírozod durvára. én ajánlom hozzá a bolonyai szószt, és ezzel az alappal összefőzve készítettél egy mártást. kifőzöd hozzá a rizst.
rizst halmozol a tányérra, ráteszel a szószból, és mellé teszel egy csirkecombot.
fogod a csirkehúst, és só borssal beszórod, majd jól bekened a mézesmustáros szósszal, és kevés olajban kisütöd. ha van grilled, akkor mégjobb.
arra figyelj, hogy mivel a csirkecomb vastag, ezért nehogy úgy süljön meg, hogy a külseje jó, a belseje meg nyers. tehát lassú tűzön, vagy először fedővel süsdd. ha sütöttél már szalonnát tábortűzön, akkor tudod, hogy a parazsat használjuk, nem a lángot, mert a lángban elég, a parázson megsül. ezt nyugodtan alkalmazhatod a csirkére is. amúgy ehhez is a rizst ajánlom.
2. válaszoló
Én tejföllel eszem ,sosem sajttal :D
feltételezem van pirospaprikád is.
ezt mondjuk ajánlom vokban, vagy ha van valami nagy fazekad.
leszeded a csirke bőrét.
a csirkecombokat megpirítod kevés olajon, hogy kívülröl kérge legyen, de nem számít, hogy belülről még nyers, meg az sem, hogy a serpenyőben leragadnak ilyen darabkák.
ha megvan a csirke, akkor kiszeded egy tányérra, és a serpenyőbe teszel még kevés olajat, meg kockázott hagymát. megsózod, és ha jól csináltad, akkor a pörkanyag, ami a csirkéből leégett, az fel fog jönni. ez után félrehúzod a tűzről, mert ugyebár megpaprikázod, és felöntöd egy kevés vízzel. ha megvolt, akkor visszateszed a csirkecombokat, és felöntöd vízzel. itt jön a csavar, mivel se paprikád, se paradicsomod, ezért egy kanállal tehetsz bele a bolognaiból. de nem muszáj. viszont borssozd meg. mevárod, amíg megfő a csirkecomb, és pár kanál tejfölt keversz belé.
ehhez elméletileg az eperlevél, vagy a penne tészta lenne jó.
mindegyik válaszoló én vagyok, és még van néhány receptem, bár, a sertés hús mégjobb lenne, valamint, ha lenne egy kis vörösbor, illetve szalonna meg krumpli.
de addig is, melegszenyakrémhez vegyél kenyeret, és csinálj melegszendvicset, vagy süssél rántottát. ajánlom a rántottába is, amikor felvered, hogy keverj bele egy evőkanál tejfölt, mert az is király.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!