Finom szalámis pizza recept?
1, kg, liszt
1, csomag élesztő, 5 dk, futtatni,
2, darabtojás
4, evőkanál étolaj (lehet több is kettővel!)
1, csapott evőkanál só, (sóval vigyázni minden sós!)
Ezeket összegyúrni, pihenni, hagyni, keleszteni nem kell, (amíg kenjük, rárakjuk a rávalókat, elég) nyújtani, tepsibe tenni,
(vékonyra nyújtva jobb, mert a rátét a lényeg,)
( két nagy tepsivel lesz belőle,(kettő pogácsasütő lemez)
(HA- FÉLADAGOT : mindennek a felét venni, csak a hegyén az evőkanálnak a só bele! Töltelékek sósak,)
Töltelék rá :
1 tubus pizza krém, jó fajta megéri !
Vagy
Egy doboz konzerv pizza krém
Ezt elkeverni 1 nagy doboz tejföllel, bele keverni egy csipet oregánót, egy csipet bazsalikomot,((lehet bőven, nem rontja el))
Rákenni a tésztára,
2 csomag paprikás szalámi, (6 felé vágni a karikákat)
Megrakni a tésztát mindennel amit szeretünk
Ami van otthon a hűtőben stb……………….
Minden karikázva, vörös hagyma,
fokhagyma,
gomba, paprika, paradicsomból kevés mert elázik,
A tetejére reszelt sajt kerüljön! ((túl sok sajt, összeáll a tetején))
Ezt a pizzát ha ki sütjük, ellehet belőle a fagyasztóba is rakni!
Fel kockázni, becsomagolni !
-én így szoktam készíteni!
-folyt..A sütés!!
Legjobb egyszerre elkészíteni, meg is rakni két tepsibe, és hideg sütőbe tenni. ((villanysütőnél, előmelegítettbe))
Szigorúan figyelni, ((20-25 perc max sütni,)) túl ne süljön, mert akkor nem élvezhető,
Ha a széle, vagy a teteje már rózsaszín akkor kikell venni mert a tepsibe még majd nem hogy pirul egy kicsit!
Ha kissé hűl, letakarni tepsistől fóliával, had hűljön ki úgy,
Ha ki hűlt teljesen, akkor szeletelni és lehet hűtőbe, majd fagyóba is tenni belőle.(fagyosan, mikrózva, frissnek hat)
Nekem ez a kedvenc tésztám : [link]
én paradicsompürével kenem meg :) imáádom :) és párom kedvence lett :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!