Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit készítenél kacsa mellcsíkból?

Mit készítenél kacsa mellcsíkból?

Figyelt kérdés

#kacsa #mellcsík
2013. aug. 15. 14:51
 1/9 anonim ***** válasza:
Sóznám, beszórnám rozmaringgal és beletekernék mindegyik csíkba egy kis aszalt szilvát, majd megsütném sütőben. Aztán krumplipürével megenném az egészet. :)
2013. aug. 15. 15:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
Mekkora csíkok? Bőrös? Ha fel van aprítva, nem sütném sütőben, mert kiszárad.
2013. aug. 15. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
Valami szaftos tokányt, mert natúr tényleg száraz lenne, mint a bakancsszíj.
2013. aug. 15. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:

Olyan 15 cm-es csíkok.

Nem bőrös, de inak vannak benne sajnos, azt nem is tudom, hogy ki tudom-e szedni.

Én arra gondoltam, hogy úgy háromba vágnék egy csíkot és mézed-mustárosan bepácolnám, majd serpenyőben kisütném.

Az milyen lenne?


Amúgy az első verzió nagyon tetszik, csak sajnos nincs itthon aszalt szilvám, de biztos ki fogom próbálni, majd veszek.


Most vettem először ilyen mellcsíkot, de rendszeresen van akcióban a hentesünknél. Csak épp nem tudtam sose, mi legyen belőle...

2013. aug. 15. 15:48
 5/9 anonim ***** válasza:
Fincsi az, ahogy írod. De ha lisztbe forgatod, és hirtelen serpenyőben kisütöd, utána valami mártást készítel hozzá, vagy éppen egy lecsós alapot. Nem kell feltétlen hagyma-paprika-paradicsom, lehet azt másfajta zöldségfélékből is: karfiol-cukkini-akármi zöldségféle vegyesen, vagy mexikói zöldségkeverékből egy majonézes salátába bele.
2013. aug. 15. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Narancsos kacsát kis chilivel :)
2013. aug. 15. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:

Sziasztok,


ma ettük ebédre, de nem lett annyira jó.

Az íze tökéletes, de az állaga, olyan cipőtalpra emlékeztetett kicsit, szóval rágós, keményebb volt.


Mit rontottam el? Mitől lesz legközelebb puha?

2013. aug. 16. 14:16
 8/9 anonim ***** válasza:

Azt nem írtad, hogy végül is mit csináltál belőle.

a kacsánál a hirtelen sütés nem válik be, idő kell neki.

a bepácolás előző nap valami savas-olajos pácba sokat segít.pl fokhagymás joghurt, mustár egyéb fűszerekkel, mézzel.

a szaftos, pörköltszerű, vagy raguszerű megoldás is jó, mert a hagymás alapban kellő puhára lehet főzni, akár zsírjára vissza is lehet sütni a felesleges víz elpárologtatásával.

2013. aug. 17. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszi, a mézes-mustáros pác volt az.

Igen, hirtelen sütöttem. Én is arra gondoltam, hogy ez nem volt jó neki, de nem tudom, hogyan kellett volna. A folyadék elpárolgott egy idő után, és még nem volt elég puha a hús, viszont kezdett volna leégni és azt sem akartam, ezért inkább levettem.

Viszont ez a pác nem volt olyan, hogy vizet lehetett volna ráönteni, vagy ilyesmi.

Azért ha van ötleted még, akkor várom! :)

2013. aug. 18. 21:38

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!