Káposztás tésztával töltött kacsa?
Milyen izre, nem furcsa a tészta a sülthöz?
Milyen körités jó mellé? Mert csak annyi, amennyi beleférne, szerintem igen kevés.
Egy 2,5 kg-os pecsenyekacsát akarok sütni, és szivesen kipróbálnám ezt a receptet.
A kacsát belül kell sózni meg füszerezni a töltés elött? Mert ugye a tészta már kész, befüszerezve. Nem fog szétesni a tészta a sütés végére?
Akinek van ezzel tapasztalata, segitsen legyen suives! Köszönöm elöre is.
Ízre nem tudom milyen, de sokat hallottam, olvastam róla, sőt a tv paprikán is láttam, ahogy Bede Robi elkészítette.
a belsejébe töltötte,(előtte sózta, borsozta) úgy sütötte meg. utána pihentetve szépen feldarabolta, és a hús mellett szépen ottmarad a káposztástészta, szóval nem esett darabjaira.
Szerintem finom lehet, egyszer én is kipróbálom.
Az 1. válaszolónak: mivel a kacsához szoktak káposztát enni, meg tésztát is, ezért valószinü, hogy együtt sem rossz.
A 2.-3. válaszolónak köszönöm a segitséget, remélem, nekünk is izlik majd.
Kipróbáltam, nem volt rossz, de nem is különlegesen jó, igazán nem sok különbséget éreztünk a megszokotthoz képest.
Úgy érzem, a plussz munkát (a káposztás tészta elkészitese) nem éri meg, legfeljebb ha esetleg tésztamaradék van, csak akkor érdemes iylet késziteni.
A káposztás tészta izben tényleg illik köritésként a kacsasülthöz, de megtölteni vele felesleges.
Minden válaszolónak, aki segitett, még egyszer köszönöm.
Köszi a hiteles, információt :)Lehet, ha nem is megtöltve, de körítésként mégiscsak kipróbálom a káposztástésztával.
mindegyik finom külün-külön is, csak nem rontják el egymást :)
és amyúgy is mindig a köretgondokkal küszködöm, mert az ember lassan kifogy minden ötletből.
de most engem inkább bátorítottál:)
üdv:)
Köritésként igen jól passzolt, a káposzta eleve illik a kacsához, és a tészta sem volt túl "száraz" körités.
Szóval nyugodtan próbáld ki, hacsak nem nagyon konzervativ a család, és szeretik a tésztákat, akkor szerintem tetszeni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!