Vki tudja az amerika palacsinta receptjét? Vagy ugyanaz mint a hagyományos?
Az amerikai palacsinta eltér az európaitól – egyrészt kisebb, másrészt vastagabb (a sütőpor végett) – de ugyanolyan egyszerű az elkészítése.
Hozzávalók:
22 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
1 evőkanál cukor
1 egész tojás
csipet só
kb. 5 dl tej (sűrű tésztát kapjunk)
olaj a sütéshez
Elkészítése:
Az átszitált sütőporos liszthez keverem a tejet, tojást, cukrot, sót, és kb. 30 percig pihentetem (amíg a sütőportól kissé buborékos lesz). Ezután előmelegített serpenyőben, kissé bővebb olajon, evőkanállal adagolva kisütöm a lepénykéket
oké,kimásolni én is tudok,de mi ezt szoktuk sütni,és nagyon finom:
- 3 nagyobb tojás
• 120 g finomliszt
• 1 púpozott kávéskanál sütőpor
• 1,5 dl tej
• 1 csipet só
- cukor ízlés szerint(nem muszáj bele tenni)
Elkészítése:
Először is válasszuk szét a tojások fehérjét és sárgáját. A sárgájához adjuk hozzá a lisztet, a sütőport és a tejet, és kevergessük addig, amíg sűrű, sima tésztává nem áll össze.
A tojásfehérjét a sóval verjük kemény habbá, majd egy laza mozdulattal forgassuk bele a tésztába.
Ha felforrósodott a teflon palacsintasütő, öntsünk bele egy adag tésztát(kb 10 cm átmérőjű legyen), és süssük addig, amíg arany színt nem kap, és nem kezd el szilárdulni, majd egy lapáttal fordítsuk át a másik oldalra. Az ízesítő szinte bármi lehet - banán, alma, áfonya, de ha valami sósra vágyunk, akár kukoricával vagy bacon szalonnával is jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!