Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit lehet csinálni sok tojásbó...

Mit lehet csinálni sok tojásból és sok (70 dkg) Ráma margarinból?

Figyelt kérdés
Hamarosan lejár a szavatosságuk.
2013. aug. 10. 14:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
33%

Hát a margarint én kivágnám a kukába mert mindenben rossz íze van, süteménybe is sokkal finomabb a vaj.


De ha ragaszkodsz hozzá akkor készíthetsz valamilyen tortát vagy süteményt, és a vajas krémet csinálhatod margarinnal, csak finom nem lesz túlzottan.

2013. aug. 10. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
tojásból csinálhatsz madártejet,piskótát, a margarinból meg pl,linzer vagy valamilyen más aprósütit,esetleg tortakrémbe is fel tudnád használni
2013. aug. 10. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Reggelire, vacsira bundáskenyér.
2013. aug. 10. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
47%

A Ráma nem olyan gagyi margarin, hogy kukába kellene dobni.

most még időben fagyaszd le a feleslegeset, ettől kezdve nincs szavidő, bármikor felhasználhatod.

pitébe, sajtosrúdba, pogácsákhoz.pudingos krémekhez is teheted.

a tojásnak sem kell komolyan venni a rábélyegzett szavidőt, ha van hűtőkapacítsod, sokáig elállnak.

van egy jó sajtosród receptem, amibe 20 de margarint el is tudnál használni, de olyen finom, hogy megéri dupla adagban készíteni. ha kéred szívesen leírom.

a tojásból tényleg jó ötlet a madártej, csakhát azt is hűtőbe kell tenni, nagy helyet foglal a lábas.

de van egy jó recept 8 tojásból pl az intelligens krémes, azt is megsüthetnéd belőlük. 6-8 tojásból egy piskótatekercsnek is nekiállhatsz, akár egy margarinos-pudingos krémmel megtöltve.

ételnek egy kiadós tojásosnokedli, vagy egy tojáspörkölt nokedlivel, tejfölösen mennyei kaja.

Sok lehetőség van, ne dobj ki semmit, mindenért megfizettél már egyszer. és ezek még nem romlott ételek.

Ha tudsz és szeretsz gyúrni, a tojásokból tésztát is gyúrhatsz, metéltre, kockára, levestésztának összevágva stb.. kiterítve megszárítod, tiszta , papírszalvétával bélelt dobozban tárolhatod, persze, ha már teljesen kiszáradt.

2013. aug. 10. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

4. válaszadó: nagyon örülnék, ha elküldenék a sajtosrúd receptjét.

2013. aug. 10. 16:48
 6/11 anonim ***** válasza:
Engem is érdekelne a sajtosrúd receptje.
2013. aug. 10. 16:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok, írom a sajtosrúd receptjét.

nagyon sokáig eláll, már sokaknak megírtam és jók a visszajelzések.

nálunk családi rágcsa.

hozzávalók.

-30 deka liszt

-25 deka margarin

-10 deka reszelt sajt bele, majd még valamennyi a tetejére

-6 evőkanál hidegvíz

-1 evőkanál 10 %-os ecet

- só egy teáskanálnyi, de ízlés szerint lehet több is valamivel.

Az összekockázott margarint elmorzsókáljuk a liszttel, összegyúrjuk a többi hozzávalóval és kb egy órát hidegen pihentetjük.

lisztezett deszkán kb másfél centire kinyújtjuk, lekenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal vagy bármilyen magvakkal. (szezám, kömény, lenmag, mák stb )

kb másfél centis csíkokat vágunk derelyevágóval (attól recés a széle ), majd kb 4-5 centis darabokra vágjuk.

sütőpapíros tepsibe rakjuk nem túl közel egymás mellé, mert az ecettől kissé megnőnek.

előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. hamar sül, érdemes már a következő tepsit is előkészíteni. ebből kb 3 közepes tepsi lesz, de én mindig dupla adagot gyúrok be.

Remélem nektek is elnyeri tetszéteseteket.

üdv:)

2013. aug. 10. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
Kieg: korábban azért írtam 20 deka margarint, mert nem tudtam kívülről, és az 20 deka zsírra vonatkozik. szóval azzal is nagyon finom, de van, amikor felesben csinálom margarinnal. mikor, mi van itthon. rugalmas ez a recept :)
2013. aug. 10. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a receptet. Ki fogom próbálni.
2013. aug. 10. 20:46
 10/11 anonim ***** válasza:
Nem kell egyszerre felhasznalnod. Tojasbol piskota,galuska, madartej,rantotta, omlett, sutibe valamilyen krem. Rama pedig vajas sutikbe, piteteszta, vajaspogacsa, leveles teszta amit le is fagyaszthatsz nyersen, croiassant.
2013. aug. 10. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!