A fekete erdő tortához a meggyes pudingos krémet hogy kell csinálni?
Ez Fekete Erdő eredeti receptje : Én mindig ezt csinálom ..
A kekszalaphoz:
10 dkg kakaós keksz
5 dkg vaj
sárgabaracklekvár
A piskótához:
15 dkg étcsokoládé
3 tojás
15 dkg liszt
10 dkg vaj
5 dkg cukor
egy csipet só
A csokoládés-meggyes réteghez:
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál vaj
meggybefőtt
A főzött csokoládékrémhez:
2 dl tej
3 tojás sárgája
5 dkg étcsokoládé
1 evőkanál cukor
fél zacskó vagy 3 lap zselatin
A bevonathoz:
2, 5 dl habtejszín
3 evőkanál porcukor
fél zacskó vagy 3 lap zselatin
4 evőkanál meggypálinka
A díszítéshez:
meggybefőtt
reszelt csokoládé
A piskótához a csokoládét a vajjal gőz fölött felolvasztom, a tojásokat szétválasztom, a sárgákat elkeverem a cukorral, csokoládéval és a liszttel, a fehérjéket a sóval kemény habbá verem, majd sütőpapírral kibélelt, 18-20 centiméteres, kapcsos tortaformában három egyenlő részletben, darabonként 10 perc alatt 180 fokos sütőben megsütöm, a lapokat félreteszem.
A kekszalaphoz a kekszet ledarálom vagy zacskóba téve, sodrófával porrá zúzom, majd elkeverem az olvasztott vajjal, és a sütőpapírral kibélelt tortaforma aljába nyomkodom. A hűtőbe teszem.
A csokoládés réteghez felolvasztom a csokoládét, hozzákeverem a vajat.
A kekszalapos tortaformát kiveszem a hűtőből, megkenem a baracklekvárral, és ráhelyezem az első piskótalapot. Erre rácsorgatom a csokoládét, megrakom meggyszemekkel, és ráhelyezem a következő piskótalapot.
Megfőzöm a krémet: a tejet felforralom, majd folyamatos keverés mellett a cukorral kikevert tojássárgákhoz öntöm, majd az egészet visszaöntöm a lábosba, és közepes lángon sűrűre főzöm, közben folyton kevergetem, és nem hagyom felforrni. Belekeverem az apróra vágott csokoládét, majd a feloldott zselatint. A krémet a tortára öntöm úgy, hogy a kapcsos forma keretét is fennhagyom, majd az egészet a hűtőbe teszem.
Amikor megdermedt, az utolsó piskótalapot is a tortára helyezem. A tejszínt kemény habbá verem a pálinkával és a cukorral, hozzáadom a feloldott zselatint, majd ezzel vonom be a tortát. A tetejét meggyszemekkel és reszelt csokoládéval díszítem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!