Gyors fözes nyaralas alatt, aki tud adjon par tanacsot?
Nálunk ilyenkor kerülnek elő a klasszikusok és a félkész ételek. :)
Lecsó, paprikáskrumpli, főzelékek, tésztaételek minden mennyiségben.
Egyszerre nagyobb adagot főzök, több napra. Általában húsokkal csak ritkán bíbelődök, egy sajtos-tejfölös tészta nyilván hamarabb megvan, mint egy pörkölt például.
zsirban lesütöt hús -csirke máj
töltött paprika
lecsó esetleg felturbozhatod valami hússal felénk csinálják csirke aprólékból.
tejszínes tészta
keverhetsz be lángos tésztát olyat ami 7napig is jó a hütőben
gyros házilag .itthon bepácolod a húst . a gyros árusnál meg tudsz pitát venni .
ha tehed otthon főz nagyobb adagokat mindenböl és abból vigyetek a fagyasztoba .
Én ilyenkor szoktam hamburger húst elöre befüszerezve kiadagolva lefagyasztani : ehez már csak zsemle kel és pár zöldség gyerekek alig várják a hambi vacsit .
Ha esetleg kérdezd meg van e -bográcsozó hely : ott tudtok szallonát ,és burgonyát sütni az is egy vacsora . Ha van ilyen akkor amikor félig van csak tűz csomagoljatok alufóliába csöves kukoricát ,és mire elaszik teljesen a hamu kész van nagyon finom.
Kész pörköltet, szármát is elviheted lefagyasztva.
Mi 4 órás autó-úton cipeltük a csomagtartóban, és még jegesen raktuk a helyszínen ismét a fagyasztóba.
Vásárolj meg előre a zöldségféléket, (paprika-paradicsom, 1-2 szál répa-gyökér) füstölt kolbászt, sajtot, azokon a helyeken, ahol szoktál olcsón vásárolni, üdülőhelyeken 3x olyan drágák. Ha van hűtőtáska, akkor még tojást, tejfölt, hasonlókat is tudsz vinni magatokkal valamennyit.
Akkor percek alatt tudsz lecsót, paprikás-krumplit, túrós, sajtos egyéb tésztákat, hasonlókat készíteni.
Mi 14-en voltunk a Balatonnál 2 hétre. Mivel napközben a strandon voltunk ott ettünk lángost, kürtős kalácsot meg étterembe mentünk ebédelni. Mikor haza mentünk szalonnát sütöttünk, grilleztünk, bográcsoztunk. És ha maradt a vacsorából akkor az volt a reggeli is vagy szendvicsek.
Csináltunk:
-paprikás krumplit
-csirke pörköltöt tésztával
-babgulyást
-grillezett húsok hideg salátákkal
-lecsó
-szalonnát sütöttünk vagy 2X
-volt tejbegríz bográcsba (ezen az egy napon a fiúk vállalták a főzést)
-roston sült hal, sült krumplival
-halászlé
-gyümölcs leves is volt többször is mert hidegen nagyon finom volt.
Igaz ezeket tovább tart el készíteni, de ezeknek az estéknek nagyon jó hangulata volt. A többi napon étterembe ettünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!