Hogyan tudok friss paradicsomból paradicsomszószt csinálni? (sűrített paradicsom nélkül)
Én így készíteném:
Jó érett paradicsomot kicsumáznék, apró lyukú húsdarálón héjasan, magosan átengedném, majd botmixerrel megjáratnám.
Felforralni, fűszerezni (só, cukor, kicsi bors, zellerlevél opció), majd gyenge habarással kissé besűríteni.
Ha nem akarod habarni, főzéssel is besűrűsödik, de időigényesebb.
Lehet kapni kifejezetten paradicsom-paszírozót is!
Másrészt:
ha a paradicsomot leöntöd meleg vízzel, ettől megreped a haja, lehúzod, akkor már elég csak cikkekre vágnod, és feltenni főni, (az 1-es által írt fűszerekkel) ez esetben nem kell passzírozni, vagy darálni, és a haja sem fog a fogad alá kerülni a szószban.
A darálás és a botmixerezés a héjazást és a passzírozást "helyettesíti".
Nekem így egyszerűbbnek tűnik, és (feltehetőleg a héjtól??) sűrűbb, testesebb. A héj pedig úgy "eltűnik", mint az aranyóra.
Még paradicsom befőzésnél is működik a módszer, ajánlom kipróbálni.Ott term. nem habarunk, csak forralás után kevés Na-benzoátot adunk hozzá, majd úvegbe, és irány a szárazgőz.
Bocsi, nem kötekedni akarok, akartam:
A kérdező kérdezte, hogyan tud...?
Te írtál egy módszert, én is írtam egy módszert, meglehet, hogy még mások is írnak további módszereket, ...
ettől szép az élet!! :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!