Ti mit főztök ma/ vagy aki tudja az egész hetit, akkor a héten?
Kezdő háziasszony vagyok, és szeretnék ötleteket gyűjteni, hogy mit készítsek el. :-)
Köszönöm a válaszokat!
22/N
Mi ilyenkor nyáron próbálunk minél inkább az idényzöldségekre alapozni.
Ma lecsó.
Holnapra be van pácolva kis csirkecomb, azt sütjük meg és párolt zöldség, krumplipüré lesz hozzá.
Tökfőzelék.
Valamilyen gyümölcsleves biztosan lesz a héten.
Töltött cukkini (van két hatalmas cukkinink)
Tervezek zöldséges lasagne-t.
Mézes-mustáros csirkemell.
Itthoni gyrostál. (magyarul sülthús sajátával, tzatzikivel)
Rakott padlizsán paradicsomos darálthúsos szósszal.
Töltött gombafejek.
Én ma nem pepecselek, mert nagyon meleg van. Csirkecombokat befűszereztem (összekevertem sót, vegetát, borsot, oreganot, majorannát, fokhagymát) és jénai tálban betettem a sütőbe, ehhez csináltam salátát (jégsaláta, uborka, paradicsom, paprika, lila hagyma összevágva) valamint egy natur joghurtban elkevertem egy saláta öntet port.
Ez lesz a mai ebéd a 4 évesemnek és nekem.
gyümölcsleves, rántott tök, rakott karfiol, paradicsomleves, töltött paprika, görög saláta sült csirkehusival, kapros-túrós lepény, rántott gomba, zöldbabfőzelék, spenót tükörtojással, sárgadinnye-krémleves, stb.....
Leginkább olyanokból főzök, amiknek most van szezonja.
A heti menü összeállításakor mindig nézd meg, hogy milyen hozzávalók vannak otthon, így feleslegesen nem kell a boltban költekezned :)
Hétfő: cukkinit fogok rántani, tartármártással tálalom
Kedd: Friss saláta (uborka, paradicsom, jégsaláta) + valami zöldfűszeres husit serpenyőben sütök ki, természetesen olivaolajon
Szerda: zöldségleves és barackos pite
tovább még nem jutottam :) Egyébként ajánlom Stahl Judit receptjeit, kezdőként én nagy hasznát vettem, szinte tőle tanultam főzni :)
A rántott dolgokat nem ajánlom ebben a melegben, mert pepecselős és irtózatos meleg lesz a forró olaj mellett.
Ami még eszembe jutott: padlizsánkrém, tonhalkrém, tojáskrém...ezek hidegen kis pirítóssal, paradicsommal nagyon jó kis vacsik tudnak lenni.
Mi is csomó salátát csinálunk ilyenkor...sima olivaolajasat vagy vmilyen joghurtos önteteset variálva a zöldségeket.
Ami nagyon finom és üdítő: főtt céklát lereszelni, mellé reszelt sárgarépa és alma. Iseteni finom és könnyű ebben a melegben. 1. voltam
Hétfő: Túróstészta, hozzá apróra vágott sült szalonna, annak zsírjában pirított kenyér, az egészhez tejföl
Kedd:Rakott krumpli, hozzá tejföl
Szerda: Pizzát sütök
Csütörtök: Lecsó, nyár közepe van, relatíve olcsó a paprika, paradicsom
Péntek: Rántott hús, tört krumpli, fetasajtos saláta
Szombat: Hideg gyümölcsleves, aranygaluska, este lángost sütök,
Vasárnap:Leves marad szombatról, sült hús, rizs, hozzá valami mártás, este melegszenya.
Minden nap főzök
hétfő: Kormás csirke+ rizs+ nan kenyér
kedd: zacskóban sült vajas lauac+ rizs+ párolt vegyes zöldség+ fehérmártás
Szerda: Rakott bab
csütörtök: Tarhonyás csirke
Péntek: sült hal+krumplipüré+ savanyú
Hétvégét nem írok mert azt még nem tudom..
Szilvalevest főztem tegnap, hogy mára jéghideg legyen.
Paprikás krumpli kolbásszal kiegészítve ebédre. Holnap lecsó. Állítólag hűvösebb lesz, így több kedvem lesz a tűzhely mellé állni. Lecsót többet, fagyasztom, és akkor a dög melegekben csak kiveszem, és félig kiolvadva megesszük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!