Milyen húsból finom a bográcsban főtt pörkölt?
Arra gondoltam, hogy marhából vörösborosan, de milyen húst kell vennem? Tehát marha melyik része alkalmas erre?
Lapockából lehet vörösborosan? Vagy az már nem megy a kettő egymáshoz?
Köszönöm!
Sertés lapockából finom lenne borral?
Vagy esetleg csirkemellből?
Sertéshez szerintem annyira nem illik a bor, meg eleve a pörkölt marhából lesz igazán vastag, ízes.
Csirkemellet semmiképpen sem főznék bográcsban, nincs értelme.
Lehet marhából, én a lábszárt szeretem leginkább, különösen ha bográcsos.
Ha sertés, akkor bográcsba a hentesek beleteszik a pocát fülétől-farkáig, szinte minden részét (=comb, oldalas, tarja, amit akarsz)
Persze lehet csak külön csülök-pörkölt is, vagy külön csak kifejezetten a köröm-pörkölt is finom bográcsban
Ha csirke, akkor már inkább legyen a bográcsos csirkehúsos krumplis-tarhonya:
Felteszed a bográcsba a csirkét pörköltnek, annak rendje-módja szerint, amikor már kb. fél fövésben van, egy kicsit meghígítod a levét, jó falósra szeletelt krumplit raksz bele, és amikor már az is főtt egy kis ideig, akkor rakod bele a tarhonyát. Ahány tányérral akarsz, annyi marék tarhonyát teszel bele, + egy marék ráadás repetának.
Ha kell, pótolod a levét + savát. Amikor kész, ne legyen se túl híg, se túl kemény, valahol a kettő között, tehát a vízzel óvatosan kell főzés közben bánni.
Keress rá a net-en, biztosan találsz legalábbis képet, elkészítésre vonatkozóan van kismillió változata! Mi így csináljuk!
Valóban a marhalábszár a legjobb, esetleg a nyak, de létezik marhalapocka is. ha erre gondolsz, nagyon jó az is, és ezekhez mindegyikhez illik a vörösbor.
ha sertéslapockára gondolsz, abból is lehet jó pörköltet készíteni bográcsban is, de nagyon hamar megfő, így a szaftot praktikusan szabályozva kell alatta elkészíteni.
ehhez nem szükséges semmilyen bort adni, max utána egy jó fröccs formájában kínálni.
Minden személyes érzelmet félretéve, megint az utolsó válaszolóval kell egyetértsek.(nem esik nehezemre)
Még annyit, hogy nálam a marha nyak előbbrevaló, mint a lábszár. Ízlések...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!