Egyszer a tvben azt mondták, hogy az egyetlen nagy titka a sok hagyma, és az, hogy zsírban dinsztelik a hagymát nem olajban.
2012. szept. 21. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
2/7 anonim válasza:
sok hagyma, rövid lében főzni, kis lángon és sokáig
2012. szept. 21. 11:36
Hasznos számodra ez a válasz?
3/7 anonim válasza:
Csatlakozom az előttem szólókhoz. Nekem kicsit furcsa, amikor a szaftot paprikával és paradicsommal érik el. Nálunk a rengeteg hagyma az alap és jó a szaftja. Vizet Csak annyit, hogy pótolni, ha elfő.
2012. szept. 21. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
4/7 anonim válasza:
Szerintem az ,hogy minél többször kell kicsit lesütni,lekapatni , pörkölni a húst a főzés során. Ettől lesz olyan istenien sűrű és finom szaftja.Meg persze a sok hagyma is jót tesz neki.
2012. szept. 21. 12:22
Hasznos számodra ez a válasz?
5/7 anonim válasza:
Ahogy már mondták sok hagyma kell bele. Paradicsomot paprikát én nem a szaft miatt teszek bele hanem mert isteni ízt ad neki :D Szóval nekem az is megy bele
2012. szept. 21. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?
6/7 bumbi02 válasza:
Sok helyen a pörköltet főzik. Pedig a nevében benne van: pörkölt. Mindig lesütöd majdnem zsírjára, és mindig kevés vízzel pótlod csak, nem pedig felöntöd, és főzöd. Van, hogy annyira jó a hús, hogy 3 kiló húshoz, 3 deci vizet kell csak adnom.
A jó pörkölt titka a sűrű szaft, és ahogy írták: disznózsíron, sok hagymát (túlzásba se szabad vinni).
2012. szept. 21. 21:11
Hasznos számodra ez a válasz?
7/7 doboszoli válasza:
Tanácsaim:
-alkalmas húsból főzd, lehetőleg legen benne csontos is
-a hagymánál az "elegendő" a varázsszó, mondjuk egy kiló húshoz két közepes fej elegendő
-a megsült hagymát néhány kanál vízzel főzd vissza.(szaft!)
-őrölt paprikát csak a főzési idő utolsó harmadában add a húshoz
-ahogy előttem is írták rövid lében főjön végig
-kellő gyakorlat hiányában a fűszereket inkább több részletben add a húshoz, a kívánt íz eléréséig. Az elsózott, túlborsozott pörkölt borzalmas.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!