Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Jó és finom pörkölt titka?

Jó és finom pörkölt titka?

Figyelt kérdés
2012. szept. 21. 10:53
 1/7 anonim ***** válasza:
Egyszer a tvben azt mondták, hogy az egyetlen nagy titka a sok hagyma, és az, hogy zsírban dinsztelik a hagymát nem olajban.
2012. szept. 21. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
sok hagyma, rövid lében főzni, kis lángon és sokáig
2012. szept. 21. 11:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Csatlakozom az előttem szólókhoz. Nekem kicsit furcsa, amikor a szaftot paprikával és paradicsommal érik el. Nálunk a rengeteg hagyma az alap és jó a szaftja. Vizet Csak annyit, hogy pótolni, ha elfő.
2012. szept. 21. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Szerintem az ,hogy minél többször kell kicsit lesütni,lekapatni , pörkölni a húst a főzés során. Ettől lesz olyan istenien sűrű és finom szaftja.Meg persze a sok hagyma is jót tesz neki.
2012. szept. 21. 12:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Ahogy már mondták sok hagyma kell bele. Paradicsomot paprikát én nem a szaft miatt teszek bele hanem mert isteni ízt ad neki :D Szóval nekem az is megy bele
2012. szept. 21. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 bumbi02 ***** válasza:

Sok helyen a pörköltet főzik. Pedig a nevében benne van: pörkölt. Mindig lesütöd majdnem zsírjára, és mindig kevés vízzel pótlod csak, nem pedig felöntöd, és főzöd. Van, hogy annyira jó a hús, hogy 3 kiló húshoz, 3 deci vizet kell csak adnom.


A jó pörkölt titka a sűrű szaft, és ahogy írták: disznózsíron, sok hagymát (túlzásba se szabad vinni).

2012. szept. 21. 21:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 doboszoli ***** válasza:

Tanácsaim:

-alkalmas húsból főzd, lehetőleg legen benne csontos is

-a hagymánál az "elegendő" a varázsszó, mondjuk egy kiló húshoz két közepes fej elegendő

-a megsült hagymát néhány kanál vízzel főzd vissza.(szaft!)

-őrölt paprikát csak a főzési idő utolsó harmadában add a húshoz

-ahogy előttem is írták rövid lében főjön végig

-kellő gyakorlat hiányában a fűszereket inkább több részletben add a húshoz, a kívánt íz eléréséig. Az elsózott, túlborsozott pörkölt borzalmas.

Nagyjából, szerintem.

2012. szept. 23. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!