Hogy készül az igazán szaftos és finom pörkölt?
Szokott itt válaszolgatni egy igazi szakács, ha erre jár, biztosan lesznek tippjei.
Nálam úgy lesz szaftos, hogy sok-sok vöröshagymát teszek alá, és dobok hozzá egy paprikát meg egy paradicsomot is. (Fokhagymagerezdet, köményt nem mindenki tesz hozzá- én picit szoktam).
Miután a jó sok hagymán megpirítottam kicsit pirospaprikástul, lefedve, nagyon lassú tűzön hagyom van, hogy 2-3 órát is.
Sok szaftja lesz így és szeretjük.
Szerintentem akkor lesz jó szaftos, ha sok hagymát teszel bele, valamint figyelek rá hogy amikor a húst bele rakod, akkor "pörkölődjön" is, legyen egy kis pörzsanyag a husin, ne csak párolódjon.
Vagy teljes receptre vagy kíváncsi?
Ha sertészsírban és nem olajban a dínszteled a hagymát akkor lesz a legszaftosabb, és a lepirosabb is, mert az vesziát a pirospaprika színét , zamatát leginkább!
és fedő alatt kell főzni, kis lángon. egy paprika és egy érett paradicsom mindenképpen megy bele!
Rágós, két óra főzés után?? válts hentest! :-DD
Nem mindegy ám, milyen idős állat húsa fő! egyébként a marhapörkölthöz több idő kell, akár 3 órahossza is, és mindig apránkét kell pótolni pici vizet, soha nem szabad nyakon önteni, az elején pláne nem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!