Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A zabkása finom? Hogy készül?...

A zabkása finom? Hogy készül? Mennyibe kerül?

Figyelt kérdés
Fogyókúrához jó? Úgy hallottam egész nap lehet enni mert alig van benne kcal.
2009. jún. 9. 14:43
 1/4 anonim ***** válasza:

Szinte az egész szénhidrát. De minimum 70 %-a. Én is soktam enni reggelente, de utánna már egész nap semmi szénhidrátot nem eszek.

Instantat szoktam venni, nem izesitettet, hanem a simát. ELőre csomagolt kis zacsikban van. Egy zacsiban egy adag. Beleteszem kis tálba, hozzáöntök fél bögre tejet és 2 percre beteszem a mikróba. És kész.

Van olyan igazi is, de azzal időm se és kedvem se bajlódni. Ez minden reggel csak 2 perc és mire lezuhanyozok, kihűl és lehet enni.

2009. jún. 9. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

"Úgy hallottam egész nap lehet enni mert alig van benne kcal." - épp ellenkezőleg. A zabkásától el lehet hízni, iszonyat tápláló. Az egy dolog, hogy viszonylag kevés benne a kalória, de mint az előző hozzászóló is mondta, tömény szénhidrát.


Egyébként a zabkása a kedvenc ételem, sokszor reggelire azt eszek, de délután is megkívánom. A mikrosütős főzés nem az igazi, annak nem lesz olyan jó íze.


Elkészítés:


bioboltban, nagyobb boltokban, Rossmanban, DM-ben tudsz venni zabpelyhet.


Fel kell melegíteni a tejet, majd bele kell szórni ízlés szerint a zabpelyhet (pl. ha csak 1 bögrével akarsz csinálni, akkor kb. 4dkg zabpelyhet tegyél bele).


Kevergesd folyamatosan 7-8 percig, majd vedd le a tűzről és hagyd állni (minél tovább hagyod állni, annál jobban megsűrűsödik, megpuhul).


Főzés közben és cukrot vagy mézet szoktam beletenni, mert alapból a zabkása elég ízetlen, bár én natúran is meg tudok belőle enni 3 tányérral :D Szóval ízesítés ízlés szerint, lehet bele tenni mazsolát, fahéjat, stb. ezt neked kell kitapasztalni.



A zabkása egyébként a létező legegészségesebb reggeli, rengeteg rost, ezer féle vitamin van benne és a magas szénhidrát tartalma miatt annyi energiát ad a napra, mintha meginnál 2 liter kávét.

2009. jún. 9. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Hozzávalók:

5 dkg zabpehely

1 l tej/ lehet fele víz is/

4 db alma

1 marék mazsola

1 narancs

méz


Elkészítés:

Tejet felforralni,hozzáadni a pelyhet,kevergetve,lassú tűzön

megfőzni.

Kevés sót adni hozzá.

Ha megpuhult,adjuk hozzá a feldarabolt gyümölcsöket és a mazsolát.

Izlés szerint ízesítsük mézzel.

Más gabonapehellyel is készíthető.



nekem nagyon izlik :D

2009. jún. 9. 16:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Én Amerikában kaptam rá a zabkására, nem is gondoltam volna hogy ilyen finom, és fogyózok.

Ott a következőképpen csináltuk:

Egy adag

200ml vizet felforralsz. Amin bugyogni kezd beleöntesz 100ml zabpelyhet, megkevered, lefeded és állni hagyod 5-10 percig. Semmi macera nincs vele. Azért ml-ben adtam meg, mert ha van otthon keverőpoharad azzal a legkönnyebb kimérni.

Szénhidrátra szüksége van a szervezetnek, és sokkal jobb ha azt ebből eszed meg, mint kenyérből vagy csokiból. A liszt az amit nem kéne enni. Amellett mivel vizet adsz hozzá, az nem emel a kalóriáján és az íze kiváló. Tehetsz rá annyi édesítőt amennyit akarsz. Én a tesco-st használom, az is max 5-10 kalóriát dob rá. Nekem tök jól beindult az emésztésem

2010. szept. 27. 09:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!