A zabkása finom? Hogy készül? Mennyibe kerül?
Szinte az egész szénhidrát. De minimum 70 %-a. Én is soktam enni reggelente, de utánna már egész nap semmi szénhidrátot nem eszek.
Instantat szoktam venni, nem izesitettet, hanem a simát. ELőre csomagolt kis zacsikban van. Egy zacsiban egy adag. Beleteszem kis tálba, hozzáöntök fél bögre tejet és 2 percre beteszem a mikróba. És kész.
Van olyan igazi is, de azzal időm se és kedvem se bajlódni. Ez minden reggel csak 2 perc és mire lezuhanyozok, kihűl és lehet enni.
"Úgy hallottam egész nap lehet enni mert alig van benne kcal." - épp ellenkezőleg. A zabkásától el lehet hízni, iszonyat tápláló. Az egy dolog, hogy viszonylag kevés benne a kalória, de mint az előző hozzászóló is mondta, tömény szénhidrát.
Egyébként a zabkása a kedvenc ételem, sokszor reggelire azt eszek, de délután is megkívánom. A mikrosütős főzés nem az igazi, annak nem lesz olyan jó íze.
Elkészítés:
bioboltban, nagyobb boltokban, Rossmanban, DM-ben tudsz venni zabpelyhet.
Fel kell melegíteni a tejet, majd bele kell szórni ízlés szerint a zabpelyhet (pl. ha csak 1 bögrével akarsz csinálni, akkor kb. 4dkg zabpelyhet tegyél bele).
Kevergesd folyamatosan 7-8 percig, majd vedd le a tűzről és hagyd állni (minél tovább hagyod állni, annál jobban megsűrűsödik, megpuhul).
Főzés közben és cukrot vagy mézet szoktam beletenni, mert alapból a zabkása elég ízetlen, bár én natúran is meg tudok belőle enni 3 tányérral :D Szóval ízesítés ízlés szerint, lehet bele tenni mazsolát, fahéjat, stb. ezt neked kell kitapasztalni.
A zabkása egyébként a létező legegészségesebb reggeli, rengeteg rost, ezer féle vitamin van benne és a magas szénhidrát tartalma miatt annyi energiát ad a napra, mintha meginnál 2 liter kávét.
Hozzávalók:
5 dkg zabpehely
1 l tej/ lehet fele víz is/
4 db alma
1 marék mazsola
1 narancs
só
méz
Elkészítés:
Tejet felforralni,hozzáadni a pelyhet,kevergetve,lassú tűzön
megfőzni.
Kevés sót adni hozzá.
Ha megpuhult,adjuk hozzá a feldarabolt gyümölcsöket és a mazsolát.
Izlés szerint ízesítsük mézzel.
Más gabonapehellyel is készíthető.
nekem nagyon izlik :D
Én Amerikában kaptam rá a zabkására, nem is gondoltam volna hogy ilyen finom, és fogyózok.
Ott a következőképpen csináltuk:
Egy adag
200ml vizet felforralsz. Amin bugyogni kezd beleöntesz 100ml zabpelyhet, megkevered, lefeded és állni hagyod 5-10 percig. Semmi macera nincs vele. Azért ml-ben adtam meg, mert ha van otthon keverőpoharad azzal a legkönnyebb kimérni.
Szénhidrátra szüksége van a szervezetnek, és sokkal jobb ha azt ebből eszed meg, mint kenyérből vagy csokiból. A liszt az amit nem kéne enni. Amellett mivel vizet adsz hozzá, az nem emel a kalóriáján és az íze kiváló. Tehetsz rá annyi édesítőt amennyit akarsz. Én a tesco-st használom, az is max 5-10 kalóriát dob rá. Nekem tök jól beindult az emésztésem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!