Hogyan készül a finom mustáros csirke?
55 g szívbarát Flora margarin,
1 finomra kockázott hagyma,
45 dkg csíkokra vágott csirkemell,
1 ek. kukoricaliszt,
1 gerezd áttört fokhagyma,
1,5 dl húsleves leve,
1 ek. chili,
2 ek. őrölt koriander,
1 ek. magos mustár,
őrölt bors,
1 ek. szezámmag,
1 maréknyi aprított bazsalikomlevél.
Elkészítés:
- Forrósítsuk fel a szívbarát Flora margarint, adjuk hozzá a hagymát és pároljuk addig, amíg megpuhul, de még nem lesz barna.
- A csirkemellet forgassuk a kukoricalisztbe, majd a fokhagymával együtt adjuk a párolt hagymához. Nagy lángon pirítsuk, míg aranybarna nem lesz.
- Öntsük rá a húslevet, majd szórjuk bele a chilit és a koriandert. Keverjük hozzá a mustárt és a borsot.
- Forraljuk fel, majd lassú tűzön pároljuk 10 percig.
- A végén keverjük bele a szezámmagot és a bazsalikomot.
- Tálaláskor, a főtt tésztát és a szívbarát Flora margarinon párolt sárgarépacsíkokat halmozzuk tányérra, majd fektessük mellé a csirkemelldarabokat. Végül locsoljuk meg a szaftjával
Mustáros csirkemell
Hozzávalók:
500 g csirkemellfilé, 2 fej hagyma, 2 ek. olíva olaj, só, bors, 1 kis pohár tejföl, 2 ek. aszús mustár, petrezselyemzöld, 1 db zöldfűszer kocka.
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra, a húst 2x2 cm-es darabokra vágjuk. A hagymát az olajon megfonnyasztjuk, majd beletesszük a húst. Picit megkapatjuk a külsejét, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst. Hozzáadjuk a fűszer kockát, sózzuk, borsozzuk. Amikor a hús megpuhult a tejfölbe belekeverjük a mustárt, majd a húsra öntjük, összeforraljuk. Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Dehogynem, mi vagy 15 évig úgy ettük, isteni finom! Csak só és mustár mindkét oldalon. Amióta saját háztartást vezetek, változtattam rajta egy picit:
csirkemellfilét besózom, majd kb. 1:1 arányban keverek mustárt és tejfölt, ezzel kenem mindkét oldalát, jó tocsogósra! Így bele a tepsibe, fólia alatt párolom kb. 30 percet. Aztán leveszem a fóliát és megszóróm a tetejét füstölt sajttal (mi imádjuk!), így amíg a sajt ráolvad, a lé is elpárolog. Sokkal lágyabb íze lesz a tejföltől! Akármelyiket is próbálod ki, a végeredmény tuti finom lesz! Jó kísérletezést! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!