Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készül a finom mustáros...

Hogyan készül a finom mustáros csirke?

Figyelt kérdés
nem tudok róla semmit,csak nagyon jól hangzik és ki szeretném próbálni.18 éves vagyok, így nem nagyon értek a dolgokhoz.leírnátok részletesen a folyamatot?pácolni hogyan kell, milyen húsból a jó (csirke melle jó?)?
2009. jún. 1. 19:04
 1/9 anonim ***** válasza:
69%

55 g szívbarát Flora margarin,

1 finomra kockázott hagyma,

45 dkg csíkokra vágott csirkemell,

1 ek. kukoricaliszt,

1 gerezd áttört fokhagyma,

1,5 dl húsleves leve,

1 ek. chili,

2 ek. őrölt koriander,

1 ek. magos mustár,

őrölt bors,

1 ek. szezámmag,

1 maréknyi aprított bazsalikomlevél.


Elkészítés:

- Forrósítsuk fel a szívbarát Flora margarint, adjuk hozzá a hagymát és pároljuk addig, amíg megpuhul, de még nem lesz barna.

- A csirkemellet forgassuk a kukoricalisztbe, majd a fokhagymával együtt adjuk a párolt hagymához. Nagy lángon pirítsuk, míg aranybarna nem lesz.

- Öntsük rá a húslevet, majd szórjuk bele a chilit és a koriandert. Keverjük hozzá a mustárt és a borsot.

- Forraljuk fel, majd lassú tűzön pároljuk 10 percig.

- A végén keverjük bele a szezámmagot és a bazsalikomot.

- Tálaláskor, a főtt tésztát és a szívbarát Flora margarinon párolt sárgarépacsíkokat halmozzuk tányérra, majd fektessük mellé a csirkemelldarabokat. Végül locsoljuk meg a szaftjával

2009. jún. 1. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
én csak sima mustárosra gondoltam hogy mustárba bekle és sütés :)
2009. jún. 1. 19:17
 3/9 anonim ***** válasza:

Mustáros csirkemell


Hozzávalók:

500 g csirkemellfilé, 2 fej hagyma, 2 ek. olíva olaj, só, bors, 1 kis pohár tejföl, 2 ek. aszús mustár, petrezselyemzöld, 1 db zöldfűszer kocka.


Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra, a húst 2x2 cm-es darabokra vágjuk. A hagymát az olajon megfonnyasztjuk, majd beletesszük a húst. Picit megkapatjuk a külsejét, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst. Hozzáadjuk a fűszer kockát, sózzuk, borsozzuk. Amikor a hús megpuhult a tejfölbe belekeverjük a mustárt, majd a húsra öntjük, összeforraljuk. Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

2009. jún. 1. 19:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
simán ugy nem lehet hogy a hust besózzuk és mustárba beleforgatjuk és olajba megsütjük? mert nem szeretem a petrezselymet mega többi fűszert...
2009. jún. 1. 19:30
 5/9 anonim ***** válasza:
szerintem lehet, csak akkor esetleg szórj rá vegetát-ételízesítőt... ha azt szereted
2009. jún. 1. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Dehogynem, mi vagy 15 évig úgy ettük, isteni finom! Csak só és mustár mindkét oldalon. Amióta saját háztartást vezetek, változtattam rajta egy picit:

csirkemellfilét besózom, majd kb. 1:1 arányban keverek mustárt és tejfölt, ezzel kenem mindkét oldalát, jó tocsogósra! Így bele a tepsibe, fólia alatt párolom kb. 30 percet. Aztán leveszem a fóliát és megszóróm a tetejét füstölt sajttal (mi imádjuk!), így amíg a sajt ráolvad, a lé is elpárolog. Sokkal lágyabb íze lesz a tejföltől! Akármelyiket is próbálod ki, a végeredmény tuti finom lesz! Jó kísérletezést! :-)

2009. jún. 1. 20:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
akkor a tejfölt meg a mustrát össze kell keverni? mondjuk 1pohár tejföl meg egy pohár mustár? jól hangzik :)
2009. jún. 2. 06:44
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Csirkemellet, vagy barmilyen hust felvagsz izles szerint, en apro kockakra szoktam, megparolod vajban, sozod, borsozod majd belenyomsz izles szerint mustart, rottyantod egyet es kesz is, tejfollel tudod a mustar izet gyengiteni. En szoktam csikokra vagott voroshagymat rani bele.
2009. jún. 2. 16:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
:))
2012. okt. 11. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!