Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi finom pörkölt receptje?

Mi finom pörkölt receptje?

Figyelt kérdés
Mindenféle, különleges kaját sütit megfőzők, ezek tök finomak lesznek, de a pörkölt valahogy nem akar összejönni.
2008. ápr. 3. 10:57
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Én így csinálom:

Finomra vágott hagymát olajon megfonnyasztok, ráteszem a kocka husit (sertésből szoktam, a lapocka jó szaftos husi), és addig hagyom így, míg mindegyik husi minden oldala fehér nem lesz. Utána lesózom, jöhet a pirospaprika. Általában elég levet ereszt a husi, így nem kell félni, hogy megkeseredik a paprika, plusz feketebors. Van, aki tesz bele pici őröltköményt, én nem szoktam. Saját levében lassú lángon fedő alatt párolom, ha elfőtte a levét, önts utána, de ne sokat, éppenhogycsak lepje el. Kell kb 1,5 óra, hogy rendesen megpuhuljon, de nem szabad teljesen szétfőzni, a pörköltnek az nem tesz jót. Ha megpuhult, leveszem a fedőt, és szépen "lepörkölöm". Nagyobb lángon, vigyázva, hogy ne égjen le (vagyis sűrűn megkeverve) zsírjára pirítom. Ha ezzel megvagyok, utánpótlom a levét, de nem kell sok, csak annyi, hogy jó kis szaftja legyen. A husi leve, és a szétfőtt hagyma sűríti. Hát ennyi. Csirkénél ezt a kész pörit szokták tejfölös habarással sűríteni (tejfölös csirke-paprikás).

Én nokedlival szeretem a legjobban.

Jó főzőcskézést! :o)

2008. ápr. 3. 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

az igaz magyar pörkölt lényege hogy pörkölt alapra tedd ahúst ami:

finomra vágott hagymát sertészsíron (vagy olajon) meg dinszteled míg a hagyma üveges nem lesz. amikor ez eljön rátaszed a füszerpaprikát és keveresz rajta egyet hogy a paprika íze abban a pillanatben a zsiradékkal és a hagymával kiszálljon, és mehet rá hús és utánna a hogy írták.

a paprika csak is egy pillanatot lehet a zsiradékon egyébként megég és keserü lesz, de ha nem ilyenkor teszed a paprikát rá akkor nem agyja meg azt a magyarost ízt amit még külföldön is annyira emlegetik. a legigazibb a sertészsirral lenne.

fontos a minöségi, firss hús, zsiradék, és egyéb hozzávalók.

2008. ápr. 3. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én pontosan azért teszem a paprikát a hús után, mert mire a hús megfehéredik, addigra szépen megkeseredhet a parika, ez meg nekem nem hiányzik. Szerintem így is finom. Egyébként a lényeg, hogy a párolás mindig kevés lében történjen, és a puhulás után lepörköljük. Valóban jó a sertészsír, de csak akkor, ha házi.
2008. ápr. 3. 19:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim válasza:
100%

Szia!

Amit az előző válaszokban nem látok: Én szoktam még beletenni 1 evőkanál "paprika krémet". Házilag készíti a nagymamamám de nagyon jó az üzletekben kapható un. Édes Anna is. Ettől nagyon jó sűrű és ízletes lesz a szaftja.

2008. ápr. 5. 20:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Én,ha megpiritom a hagymát,leveszem a tüzről,pirospaprika bele,hus bele,pici paradicsom,paprika,so,bors,kevés viz,amit potolok,ha elpárolog.Ha puha a hus,zsirjára sütöm,fél kanál liszt,picit átpiritom,kevés viz,ettöl lesz bőven szaftja.
2008. ápr. 9. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én megdinsztelem a hagymát, amikor üveges rá bors, őrölt kömény, 1-2 perc után fokhagyma majd a pirospaprika, erre a hús, felönteni vízzel, sőzni és főzni ameddig úgy érzed meg nem puhult. Ez kb 1 óra de lehet 2 is, hús függő.
2008. ápr. 13. 23:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!