Nagyon finom kekszreceptet írnátok nekem? Olyasmi érdekele mint a dánkeksz receptje, de írhattok mást is, csak fini legyen.
Kávés kiflik
Hozzávalók:
4 gr darált kávé
10 dkg puha margarin
15 dkg liszt
2 ek. kakaó
1 csipet só
1 tojássárgája
fél tk. őrölt fahéj ( az eredeti recept szerint kardamom)
4 dkg porcukor
a díszítéshez 5 dkg olvasztott fehércsoki
Elkészítés:
1. A csoki kivételével gyúrjuk össze a hozzávalókat jó alaposan.Formázzunk belőle egy gombócot és fóliába csomagolva 1-2 órát pihentessük a hűtőben.
2.A tésztát osszuk ketté és két hosszú rudat formáljunk belőle.A rudakat egyenként 20 egyenlő részre vágjuk. Tehát összesen 40 kis rész lesz.Minden kis darabból először hengergessünk egy rudat majd hajlítsuk be kifli formájúra.
3. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kifliket és előmelegített sütőben 180 fokon 10-12 perc alatt süssük őket készre.Várjuk meg, míg kihűlnek.
4. Vízgőz felett olvasszuk fel a fehércsokit és a kifliket mártsuk picit a csokiba, majd rácsra/sütőpapírra téve várjuk meg, míg megköt a csoki. ( Nekem nem sikerült megvárni, már idő előtt tányérra tettem őket, hogy le tudjam fotózni, mielőtt megyek dolgozni:))
Isteni finom, omlós, nem száraz, egy csésze tejeskávéval mennyei.
(nem saját de tuti kipróbálom majd)
Hali.
Csokoládés keksz földimogyoróval /60 db)
-7dkg étcsoki
-10 dkg puha vaj
-15 dkg földimogyorókrém
-1 csipet só
-6dkg cukor
-1 tk őrölt fahéj
-2 tojás
-30 dkg liszt
1tk sütőpor
-20 dkg sózatlan mogyoró
-------------------
>Sütő : 160-180 ˙C
>csokit durvára vágni
>vaj+mogyi krém+só+cukor=habosra keverni
>fahéj+tojás=hozzáadni
>keverni a cukor felolvadásáig
>liszt+sütőpor =hozzászitálni
>mogyi+csoki belegyúrása
>dió nagyságú golyók formálása, majd összenyomni őket
>15-18 perc alatt barnára sütni
>egymástól 3 cm-re tesszük
Még nem sütöttem meg, mert én is csak múlt héten találtam a receptet, de kinézetre olyan, mint az amerikai csokidarabos keksz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!