Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell azt az üzemikonyhás...

Hogy kell azt az üzemikonyhás paradicsomlevest főzni? Sűrgős!

Figyelt kérdés
2009. okt. 22. 12:56
 1/8 anonim ***** válasza:

Szia!


Én így tudom.

Csinálsz egy rántást (liszt, étolaj, bele pici pirospaprika), majd felengeded paradicsomlével, vagy sűrítménnyel és vízzel.

Ízesíted ételízesítővel és cukorral. Levesbetétként mehet bele a rízs vagy betütészta.



Üdv!

2009. okt. 22. 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Majdnem jó! Olaj helyett viszont zsirral a rántás, süritménnyből, paprika nélkül! :)
2009. okt. 22. 13:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Előző vagyok! Bár ahány konyha annyi szokás! Ez egy korházi konyhábol való! :)
2009. okt. 22. 13:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat. találtam egyet én is...de szerintem ez nem jó rántás nélkül.szerintetek?

* 1 liter 100 %-os paradicsomlé (dobozos)

* kevés olaj

* 1 közepes vöröshagyma

* 1 evőkanál őrölt pirospaprika

* só

* cukor

* ételízesítő

* betűtészta


Elkészítés


A vöröshagymát apróra vágom, és kevés olajon megfonnyasztom. Ha kész, lehúzom a tűzről, és néhány percet várok, hogy ne legyen túl forró (különben megég a paprika). Ezután beleteszem az őrölt paprikát, elkeverem a hagymával. Beleöntöm a paradicsomlevet, és még kb. fél-háromnegyed liter vizet. Majd beleteszek 3-4 evőkanál cukrot, 1-2 evőkanál ételízesítőt és egy nagy csipet sót. Ezután felforralom. Forrás után érdemes megkóstolni (addig nem, mert nem túl jó az íze), és újra cukrozni, fűszerezni. (Ha véletlenül víz ízű lesz, akkor jó, ha van otthon egy kis sűrített paradicsom vagy plusz paradicsomlé, hogy korrigálni tudjuk a hibát, de többnyire fűszerekkel is meg lehet oldani.) Amikor az ízek jól összeforrtak (csupán pár perc), leveszem a tűzről és átszűröm, hogy a hagyma ne rontsa az összképet. Újra tűzre teszem, és amint újra felforr, beleteszek 2-3 marék betűtésztát. Aki sűrűn szereti, az tehet bele többet is. Amint a tészta megfőtt (néha meg kell keverni, hogy ne ragadjon le az edény aljára), kész is a remekmű.

2009. okt. 22. 13:15
 5/8 A kérdező kommentje:
jah,és 100 %-os paradicsomlém van itthol,meg egy kis paradicsom sűrítmény (70g -os)
2009. okt. 22. 13:22
 6/8 A kérdező kommentje:
jah és a tésztát a levesbe hőzöm ki vagy külön?
2009. okt. 22. 13:30
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha 100%os akkor sürübb mint a többi szutyok lé! :) Tehát ebből akkár jó is kifőhet, lisztezés nélkül, és még egészségesebb is! Probáld ki, ha nem elég sűrű, akkor a tészta belefőzése előtt még mindig tehetsz bele rántást! Bár azt csak azért teszik bebe a nagykonyhákon mert fel vízezik a süritményt, hogy szaporitsák, több legyen, de kevesebb pénzből! Bár én csak rizzsel szeretem! Sok sikert! 2. voltam
2009. okt. 22. 13:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
már elkezdtem a ti tippeteket csinálni.remélem jó lesz és nem rontom el. :)
2009. okt. 22. 13:38

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!