Hogy kell azt az üzemikonyhás paradicsomlevest főzni? Sűrgős!
Szia!
Én így tudom.
Csinálsz egy rántást (liszt, étolaj, bele pici pirospaprika), majd felengeded paradicsomlével, vagy sűrítménnyel és vízzel.
Ízesíted ételízesítővel és cukorral. Levesbetétként mehet bele a rízs vagy betütészta.
Üdv!
köszi a válaszokat. találtam egyet én is...de szerintem ez nem jó rántás nélkül.szerintetek?
* 1 liter 100 %-os paradicsomlé (dobozos)
* kevés olaj
* 1 közepes vöröshagyma
* 1 evőkanál őrölt pirospaprika
* só
* cukor
* ételízesítő
* betűtészta
Elkészítés
A vöröshagymát apróra vágom, és kevés olajon megfonnyasztom. Ha kész, lehúzom a tűzről, és néhány percet várok, hogy ne legyen túl forró (különben megég a paprika). Ezután beleteszem az őrölt paprikát, elkeverem a hagymával. Beleöntöm a paradicsomlevet, és még kb. fél-háromnegyed liter vizet. Majd beleteszek 3-4 evőkanál cukrot, 1-2 evőkanál ételízesítőt és egy nagy csipet sót. Ezután felforralom. Forrás után érdemes megkóstolni (addig nem, mert nem túl jó az íze), és újra cukrozni, fűszerezni. (Ha véletlenül víz ízű lesz, akkor jó, ha van otthon egy kis sűrített paradicsom vagy plusz paradicsomlé, hogy korrigálni tudjuk a hibát, de többnyire fűszerekkel is meg lehet oldani.) Amikor az ízek jól összeforrtak (csupán pár perc), leveszem a tűzről és átszűröm, hogy a hagyma ne rontsa az összképet. Újra tűzre teszem, és amint újra felforr, beleteszek 2-3 marék betűtésztát. Aki sűrűn szereti, az tehet bele többet is. Amint a tészta megfőtt (néha meg kell keverni, hogy ne ragadjon le az edény aljára), kész is a remekmű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!