Hogyan kell elkészíteni a tarhonyás paradicsomlevest?
Mármint azon kívül, hogy a gázra teszem....
Próbáltam 1 szakácskönyvből ma, de nem lett jó. Olyan lett az íze mint a paradicsomos pergelt levesnek. És én meg nem olyat akartam.
Tudtok segíteni?
Utolsónak: Csak sima paradicsomos 'lé', petrezselyem levél darabkákkal és valamilyen tésztával.
De amire én kíváncsi vagyok, annak kicsit sűrűbb a leve, mintha habarás lenne benne, vagy hasonló.
Csinálsz egy kis halvány rántást,teszel bele fűszerpaprikát (keveset, de azért legyen színe), és arra öntöd a paradicsomlevet . Ha kicsit sűrű lenne teszel bele vizet v húslét. Ízlés szerint lehet fűszerezni, mindenki másképp szereti (van, aki cukrosabban, sósabban stb).
Egy másik edényben megpirítod a tarhonyát, úgy ahogy szereted.
Az elkészült lébe beleteszed a megpirított tarhonyát és puhulásig főzöd.
én a paradicsomlevest úgy készítem, hogy egy paprikás rántást felöntök a hideg paradicsomlével, vagy higított
pürével.ebbe teszek zellerlevelet, egy hagymát, és együtt főzöm. itt még lehet a sűrűségen korrigálni. ha híg lenne, akkor elforralom, a sűrű, akkor vízzel higítom.
végül kiveszem a zöldségeket.mi pirított kenyérkockákkal, vagy levesgyönggyel szeretjük, de készrefőzött tarhonyával is el tudom képzelni.
van aki rizzsel vagy tésztával készíti.
utolsó 2-nek köszike, azt hiszem ez lesz az amire gondoltam.
zöld kezecske mindenkinek. Köszi a gyors segítséget nektek. Jah, egyébként házilag sűrített paradicsomból csinálnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!