Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell elkészíteni a...

Hogyan kell elkészíteni a tarhonyás paradicsomlevest?

Figyelt kérdés

Mármint azon kívül, hogy a gázra teszem....


Próbáltam 1 szakácskönyvből ma, de nem lett jó. Olyan lett az íze mint a paradicsomos pergelt levesnek. És én meg nem olyat akartam.

Tudtok segíteni?


2011. júl. 28. 16:28
 1/9 anonim válasza:
A paradicsomlét közepes tűzön felforraljuk, a vágott petrezselyem 2/3-t beletesszük, ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk. Ha forr, a tarhonyát a paradicsomléhez adjuk, s még kb. 8-10 percig lassú tűzön főzzük a levest, míg a tarhonya meg nem puhul.
2011. júl. 28. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Az előzőt kiegészíteném annyival, hogy ha a tarhonyát előtte megpirítod még finomabb lesz.
2011. júl. 28. 16:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
Bocs, de mi az a "paradicsomos pergelt leves"?
2011. júl. 28. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:

Utolsónak: Csak sima paradicsomos 'lé', petrezselyem levél darabkákkal és valamilyen tésztával.


De amire én kíváncsi vagyok, annak kicsit sűrűbb a leve, mintha habarás lenne benne, vagy hasonló.

2011. júl. 28. 17:17
 5/9 anonim ***** válasza:
én is mindenképpen kész pirított tarhonyát tennék bele, tálalás előtt. másképp fölszívja a levet és tényleg málé lehet belőle.
2011. júl. 28. 17:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Csinálsz egy kis halvány rántást,teszel bele fűszerpaprikát (keveset, de azért legyen színe), és arra öntöd a paradicsomlevet . Ha kicsit sűrű lenne teszel bele vizet v húslét. Ízlés szerint lehet fűszerezni, mindenki másképp szereti (van, aki cukrosabban, sósabban stb).

Egy másik edényben megpirítod a tarhonyát, úgy ahogy szereted.

Az elkészült lébe beleteszed a megpirított tarhonyát és puhulásig főzöd.

2011. júl. 28. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

én a paradicsomlevest úgy készítem, hogy egy paprikás rántást felöntök a hideg paradicsomlével, vagy higított

pürével.ebbe teszek zellerlevelet, egy hagymát, és együtt főzöm. itt még lehet a sűrűségen korrigálni. ha híg lenne, akkor elforralom, a sűrű, akkor vízzel higítom.

végül kiveszem a zöldségeket.mi pirított kenyérkockákkal, vagy levesgyönggyel szeretjük, de készrefőzött tarhonyával is el tudom képzelni.

van aki rizzsel vagy tésztával készíti.

2011. júl. 28. 17:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:

utolsó 2-nek köszike, azt hiszem ez lesz az amire gondoltam.


zöld kezecske mindenkinek. Köszi a gyors segítséget nektek. Jah, egyébként házilag sűrített paradicsomból csinálnám.

2011. júl. 28. 18:02
 9/9 anonim ***** válasza:
Én is biztos külön csinálnám a levest és a tarhonyát, és tálalás előtt tenném a tarhonyát a levesbe. Ha belefőzöd, rövid idő alatt elázik, és gusztustalan puha lesz.
2012. ápr. 5. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!