Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy készítik a gesztenyepürét?

Hogy készítik a gesztenyepürét?

Figyelt kérdés
2009. okt. 22. 07:57
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Gondolom megsütik a gesztenyét, eltávolítják a héját és összetörik pépessé. Szerintem cukrot is tesznek bele, utána megformázzák és lefagyasztják. Tartósító nem hiszem, hogy van benne, mert fagyasztva van. Én így tudom elképzelni.

2009. okt. 22. 08:15
 2/7 anonim ***** válasza:
A gesztenyét héjától megtisztítani, majd megfőzni, majd ezt a héját is le kell húzni. (a nagyüzemekben babot is raknak hozzá!!!) Összetörni (turmixolni, botmixerezni), majd vízből, cukorból szirupot főzni, esetleg rumot, vagy aromát hozzátenni, ha kihűlt lehet fogyasztani, vagy fagyasztani.
2009. okt. 22. 11:24
 3/7 A kérdező kommentje:
De ha gesztenyepüreporból akarom csinálni?
2009. okt. 22. 17:34
 4/7 anonim ***** válasza:

Elkészíted a gesztenyét a leírásnak megfelelően,Tehetsz bele egy kis rumot is,attól jobb ízű.

Felversz tejszínt habbá( ha nem azonnal akarjátok enni,akkor tegyél bele habfixálót).

Egy tálba krumplinyomón átnyomsz egy adag gesztenyét,rá egy adag tejszínt,gesztenye,tejszín.Felül tejszín legyen.

Tedd a hűtőbe 1-2 órára.

Ha nincs krumpli nyomód,átnyomhatod egy reszelőn,vagy tésztaszűrőn is,csak az eléggé macerás.

2009. okt. 22. 17:56
 5/7 anonim ***** válasza:
Gesztenyepüré-por???? Olyat még nem is hallottam!
2009. okt. 22. 18:55
 6/7 A kérdező kommentje:
Leírod hogy készítik a leírás szerint mert nem magyarországi magyar vagyok s nem magyarú írja a csomagoláson!NEM ÉRTEM RENDESEN! Előre IS KÖSZÖNÖM!!!
2009. okt. 22. 19:12
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem kevered véletlenül a burgonyapüré-porral?

Azért szerintem gesztenyepor még nincs.

2009. okt. 24. 00:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!