Fincsi almás süti recept?
Nálam ez a favorit, igaz nem gyúrkálós a tésztája de isteni finom és kiadós.
Almás krémes
Hozzávalók:
1 1/2 kg alma,20 dkg liszt,18 dkg p.cukor,8 tojás,8 ek.víz,1 ek.kakaópor,fél zacskó sütőpor.
a krémhez:fél liter tej,25 dkg margarin,18 dkg p.cukor,2 zacskó vaníliás pudingpor,1 tábla tortabevonó,csipetnyi só.
Elkészítés:
Közepes méretű tepsit alufóliával kibélelünk,és a meghámozott,kicsumázott almát szorosan egymás mellé szeleteljük.A t.sárgákat a p.cukorral és a vízzel habosra keverjük,hozzáadjuk a lisztet,a sütőport meg a t.fehérjékből vert habot.
Felét az almára simítjuk,majd a megmaradt tésztamasszához hozzákeverjük a kakaóport.Ezt rákenjük a sárga rétegre.Előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük.Miközben sül,a tejben megfőzzük a pudingot (cukor nélkül).Míg a puding hűl,a margarint a cukorral habosra keverjük,és a kihűlt pudingot hozzáadjuk.A már kihűlt süteményről lehúzzuk az alufóliát,és a krémet az alma tetejére kenjük.Végül olvasztott csokoládéval bevonjuk a tetejét.A sütemény érdekessége,hogy a süléskor alul lévő alma kerül felülre,rá pedig a krém és csokoládémáz.
Szia!!
Hozzávalók:
30 dkg liszt
15 dkg margarin
10-20 dkg cukor(ízlés szerint)
1 sütőpor
1 tojás
pici tej, vagy tejföl
80 dkg alma
fahéj
prézli
Elkészítés:
Lisztet, margarint, 1 ek cukrot, 1 cs sütőport, 1 tojást összemorzsolom.Ezután adok hozzá annyi tejfölt, hogy összeálljon.
Ketté veszem, az egyik felét vékonyra nyújtom, akkorára mint a tepsi.Belerakom, hintek rá prézlit.
Az almát lereszelem, kis fahéjat és én személy szerint 10 dkg cukrot adok hozzá. Összerottyantom, és a levéből kicsavarva a tésztán elosztom.A tészta másik feléből kis kígyókat gurigázok és azt rácsszerűen elrendezem a tetején.Ezután sütőbe vele!
Ezt a receptet úgy találtam pár hónapja,de nekem bevált!
A párom elvárná, hogy minden hétvégén ezt süssem!
Annyiban módósítottam a dolgot, hogy én a prézli helyett darált diót rakok az alma alá, sőt a bucik elött az tetejét is megszóróm!Isteni ahogy megpirul!
Arra vigyázz, hogy az almát jól nyomkodd ki mert könnyen eláztathatja a tésztát,de egy kis levet azért hagyj neki!
Bár a recept nem írja ,de én megkenem a sütés elött tojás sárgájával,úgy szebb lesz!
Elektromos sütőben 180 fokon sütöm míg fogpiszkáló próbával kész nem lesz!
Üdv! Sok sikert!!
"előző"
Az első recept is isteni!!
Ki is próbálom hétvégén!!:)
ez francia recept (itt élek)
kerek tortaformába levelestésztát teszel.(nálunk már lehet kapni köralakút)
az almákat négybe vágod, és azért becsikozod őket a késhegyével, hogy jól át tudjon sülni.tele teszed a tepsit, nem baj, ha maradnak hézagok.
aztán egy tálba kimérsz 95g kristálycukrot, egy kávéskanál vaniliáspudingot, erre ráütsz egy egész tojást, jól összekevered kézi habverővel, majd öntesz rá 20 cl-es főzőtejszint. (ha otthon vagyunk, én a Parmalatot használom)ezt is jól összekevered, és ráöntöd az almákra. a tetejére én még fahéjat teszek.
180 fokon sül addig mig az alma jó puha nem lesz, a tészta pedig aranyszinű.
itthon is, otthon is imádja mindenki.
ja ,és a tortaforma kb 22 cm átm-ű.
Nekem van egy nagyon finom receptem,ami isteni és még sütnöd sem kell!!
Kekszes almás
2 csomag háztartási keksz
1kg alma lereszelve
fahéj
8 dl víz
3 csomag vaníliás pudingpor
cukor ízlés szerint
egy téglalap alakú tepsit,vagy jénai alját rakj ki háztartási keksszel(a kerek nem jó!).Majd a lereszelt almát tedd fel főni 5 dl vízzel,fahéjjal,cukorral.Kb 5-10 perc főzés után teljesen megpuhul az alma,ezután 3 dl vízben kavardd el a 3 csomag vaníliás pudingot és öntsd rá az almára.Ezt együtt addig kavargassd míg egy sűrű masszát nem kapsz;1-2 perc az egész(közben megkóstolhatod az almakrémet,isteni fini).Utána öntsd ezt a krémet a keksz tetejére.Majd a krém tetejére jön ismét egy sor keksz.Nyomkodd egy kicsit bele a kekszet.És végül olvasztott tortabevonóval(én tejcsokissal szoktam)öntsd nyakon.Várdd meg,míg teljesen kihűl,ha gondolod tedd utána hűtőszekrénybe...Nálunk odáig nemjutunk,ugyanis mihelyst kihűl,esnek neki.
Finom,könnyű,egyszerű.Gyors.
Gyakori vendég nálunk:)
100%-ig cukormentes, de ez a legfinomabb almássüti amit valaha ettem! A munkatársaimnak (egy skót étteremben) is nagyon ízlik!
Hozzávalók:
400 g liszt, 1 csomag sütőpor, só, 250 g margarin, 2 tojás, 1,5 kg alma, 1 citrom leve, fahéj, édesítő
Elkészítés:
Összekeverjük a liszttel a sütőport és egy csipet sót, a margarint, és 2 tojással összegyúrjuk. A tésztát a hűtőbe rakjuk! Az almát lereszeljük, kicsit kinyomkodjuk a levét, összekeverjük ízlés szerint citromlével, fahéjjal és édesítővel!
A tésztát két részre osztjuk (az egyik legyen kicsit nagyobb). A nagyobb tésztát kinyújtjuk és egy kivajazott és kilisztezett tepsibe fektetjük, hogy az oldalára is felérjen. Rátesszük az almát, majd kinyújtjuk a tészta másik felét is, és ráfektetjük az almára. A széleinél lenyomkodjuk , a tetejét megkenjük tojással, és megszurkáljuk villával!
170-180 fokon kb. 40-60 percig sütjük!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!