Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » 500 g sárgaborsóból hány...

500 g sárgaborsóból hány személyre tudok főzeléket készíteni?

Figyelt kérdés
2013. júl. 22. 15:04
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Pont ma csináltam, piritottam kockára vágott hagymát, arra karikáztam két szál lángolt kolbászt, mikor megsült beletettem a sárgaborsót felöntöttem vízzel (jó bőven ellepje, sokat felszív)beledobtam két leveskockát, tettem borsot még bele és amikor megfőtt akkor paprikás rántással sűrítettem.(szeretem ha van egy kis színe) Négy ember bőven jóllakik vele, mi sem vagyunk kis étkűek és elég mindig.

33\F

2013. júl. 22. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/16 A kérdező kommentje:
nagyon köszi a válaszokat! végül a gombapörkölt sem lesz kevés, meg rittyentek a maradék zöldségből egy kis levest. szorítsatok, hogy minden jól sikerüljön, kezdő kukta vagyok.
2013. júl. 22. 15:44
 13/16 anonim ***** válasza:

Szorítunk :)

Majd írj a fejleményekről.

2013. júl. 22. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/16 A kérdező kommentje:

hát, tökéletes lett :D köszi mindenkinek! majdnem olyan, mint ahogy anyukám szokta csinálni. de én nem habartam liszttel, hanem leturmixoltam, tettem bele pirított hagymát, sót, borsot, babérlevelet (amit aztán turmix előtt kihalásztam), és nagyon jó lett, krémes, nem túl sűrű, nem túl híg, pont jó. végül a gomba "összeesett", így sült virslit is csináltam feltétnek, hogy ne legyen kevés.


leves pedig tojásleves lett végül, 10-11 tojásból, és ezt is először készítettem. hát ennyi mindent sem csináltam még egyszerre :D végül elég tartalmas így a vacsi. elején rámjárt a rúd, a fazékfedő gombja elengedte magát, ami aztán lezuhant, meg is égtem, véletlenül összekevertem a fakanalakat, így mindenben lett egy kis ez+az, de aztán elkezdett minden rendeződni. :D

2013. júl. 22. 17:51
 15/16 anonim ***** válasza:
Nahát, akkor gratulálok :)
2013. júl. 22. 18:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/16 anonim ***** válasza:

A sárgaborsót nem kell leturmixolni a végén,hanem addig kell főzni amíg magától szétfő,ezzel önmagát sűríti be,ha mégis híg maradna,akkor kevés rántással lehet javítani az állagán.

Én amúgy sós vízben,babérlevéllel,foghagymával rakom fel főni,majd rakok bele őrölt borsot,pirospaprikát is,estenként még kolbászt illetve füstölt tarját is főzök bele.

Általában a fél kg sárgaborsót 2 liter vízzel engedem fel és addig főzöm amíg rotyogni nem kezd(tehát a borsó teljesen szétfő és a lé is eltűnik és "köpköd" a főzelék).

2013. júl. 23. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!