Hamburger húshoz a marha melyik részét daráltassam a hentessel? 4 személyre mennyi kell?
Lapocka, szegy vagy nyak, minél zsírosabb annál jobb.
4 személyre legkevesebb fél kg, persze attól is függ, hogy milyen étvágyú emberek. :-)
Így igaz, amit fentebb írtak. zsírosabb részt kérjél. az eredetihez vesefaggyút darálnak, de az szerintem nem finom, és nem is lehet kapni.
A hentes tudni fogja, ha mondod mire kell a hús, legalábbis, ha szakember, nem úgy, mint pénteken a tescoban "melódiákosok" voltak a húspultnál. a csirkés még hagyján, de amikor a gyerek a háromkilós csontoskarajt kezdve bárddal vagdalni, megállt bennem az ütő... ja és háromszor annyi ideig álltunk sorba.
bocsi a kitérőért, csak a szakember fontosságát szeretném kiemelni.
Köszönöm !!!
Nyakban gondolkodtam ,mert az nem annyira száraz :
Segitenétek még abban ma tudom megvenni.de csak csütörtök este lenne a hamburgerezés ,ha befüszerezem nem lesz addig baja a hütöben ?? Füszerezési ötleteknek is örülnék..
Semmi baja nem lesz, sőt jól összeérik. részemről a fűszer, csak hagyma, és bors. ha tovább "magyarosítjuk"
akkor már-már fasírt lenne belőle, bár az sem utolsó :)
A nyak annyira nem nyerő, inkább felsál, lapocka, hátszín vagy borda, ill. ezek keveréke marhavesefaggyúval 5:1 arányban. Tescoban valóban nem kapsz ilyet, de jobb hentesek, húsüzletek gond nélkül hozatnak neked másnapra, ha épp nincs is.
Mindenképp kétszer daráltasd/daráld és az összeérlelés nem gond. Ha egy kb. 20-5dkg-s húspogácsával csinálsz egy méretéhez illő nagyságú burgert, akkor egynél többet senki se fog tudni legyűrni, szóval 80-90dkg színhús jó lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!