Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell a májgaluskát...

Hogyan kell a májgaluskát készíteni?

Figyelt kérdés
Kezdő háziasszony vagyok, minden megoldás érdekel. :)
2009. okt. 21. 18:32
 1/2 anonim ***** válasza:

Májgombóc


Hozzávalók:

2 db csirkemáj

2 db tojás

1 kisebb fej vöröshagyma

1 csokor petrezselyem

10 evokanál zsemlemorzsa

1 l húsleveskockából vagy Vegetából fozött lé

ízlés szerint: só, orölt bors, olaj


Elkészítés:

A csirkemájakat az epétol, hártyáitól megtisztítjuk, megmossuk és késsel elkaparjuk. A vöröshagymát nagyon finomra vágjuk, és egy kanál olajon megfonnyasztjuk. A

petrezselymet apróra vágjuk. A csirkemájat a két tojással, a dinsztelt hagymával, a vágott petrezselyemmel jól elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és apránként hozzákeverjük a zsemlemorzsát. (A zsemlemorzsa mennyisége függ a tojások nagyságától, tehát lehet, hogy kevesebbet vagy netán többet kell használnunk.) Kicsit állni hagyjuk, majd vizes kézzel, gombócokat formázva, a lassan fövo leveskockás/Vegetás lében megfozzük. Lehet galuskaként is kiszaggatni. (Mielott levennénk a tuzrol, egy gombócot próbaképpen vágjunk ketté, hogy megfott-e.) Húslevesek nagyon finom és kiadós levesbetétje.

2009. okt. 21. 19:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ!
2009. okt. 22. 10:38

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!