Hogyan kell a májgaluskát készíteni?
Májgombóc
Hozzávalók:
2 db csirkemáj
2 db tojás
1 kisebb fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
10 evokanál zsemlemorzsa
1 l húsleveskockából vagy Vegetából fozött lé
ízlés szerint: só, orölt bors, olaj
Elkészítés:
A csirkemájakat az epétol, hártyáitól megtisztítjuk, megmossuk és késsel elkaparjuk. A vöröshagymát nagyon finomra vágjuk, és egy kanál olajon megfonnyasztjuk. A
petrezselymet apróra vágjuk. A csirkemájat a két tojással, a dinsztelt hagymával, a vágott petrezselyemmel jól elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és apránként hozzákeverjük a zsemlemorzsát. (A zsemlemorzsa mennyisége függ a tojások nagyságától, tehát lehet, hogy kevesebbet vagy netán többet kell használnunk.) Kicsit állni hagyjuk, majd vizes kézzel, gombócokat formázva, a lassan fövo leveskockás/Vegetás lében megfozzük. Lehet galuskaként is kiszaggatni. (Mielott levennénk a tuzrol, egy gombócot próbaképpen vágjunk ketté, hogy megfott-e.) Húslevesek nagyon finom és kiadós levesbetétje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!