Májgaluskát szeretnék készíteni. Hogyan kell?
Figyelt kérdés
Igazi házi májgaluskát szeretnék, nem mirelit meg zacskós változatot...2010. ápr. 28. 23:15
1/4 anonim válasza:
Tojást sóval,borssal felverek,beleteszem a lekapart májat,jól összekeverem és zsemlemorzsát rakok bele. Hagyom legalább félórát állni,hogy megduzzadjon és kifőzöm.
2/4 anonim válasza:
én daragaluskát csinálok és abba teszem a pürésített májat - 2 tojás 5-6 evőkanál dara, só, bors, kis sütőpor, petrezselyem-apríték és csirkemáj. állni kell hagyni egy fél órát
3/4 anonim válasza:
szia! én kis fej hagymát dinsztelek, arra teszem az elkapart májat, kicsit átpirítom.ha kihűlt, egy tojás sárgájával, prézlivel, petrezselyemmel, pici borssal, majorannával, sóval összekeverem. végül a tojás fehérjét
villával fölverem és lazán a májhoz keverem.
a prézlivel lehet szabályozni az állagát.állni hagyom egy ideig,majd kiveszek a húslevesből és abba szaggatom kanállal.szépen megnőnek, egyet félbevágok, hogy megfőtt-e.van mikor egy kicsi lisztet is teszek bele, hogy kézzel formázható massza legyen, ilyenkor apró kis gombócokat
gömbölygetek.
a párolt hagymától és a fűszerektől nagyon ízletes.
üdv.
4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!
2010. ápr. 29. 23:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!