Miért nem sikerül sosem a macaron?
Múltkor olyan lett mint a piskóta(kinézetre), és azt hittem beletörik a fogam. Most viszont jobb lett, de mégsem lett igazi macaron. Annyiban különbözik a mostani a múltkoritól, hogy nem kemény :D
Leírom, mit csináltam most: a tojásfehérjéket 2-3 napig tartottam a hűtőben, légmentesen zárva. Felvertem, de csak simán, nem adtam hozzá cukorszirupot, mert nincs főző hőmérőm. Simán cukorral felvertem.
Aztán a már átszitált mandulaliszthez porcukrot kevertem, majd ezt a kettőt együtt ismét átszitáltam a tojásfehérjés edénybe. Nem kevertem túl, pont olyan állagú lett, mint a videókon/leírásokban.
Nyomózsákból kis körökbe nyomtam őket(két tepsi lett), Vártam két órát, hogy hártya/bőr keletkezzen a tetején, de semmi. Kitettem őket a déli napsütésbe és fél óra alatt végre bebőrösödött a tetejük :D
Alul-felül sütéssel, 150°C-on 9 percig sütöttem. Azért nem tovább, mert akkor már odaégtek volna.
Nem emelkedtek meg, talpuk sem alakult ki. Mitől lehet ez?
Nagyon szeretném már elkészíteni, sosem ettem ilyet azelőtt, mindenki mondja, h"jajj,de egyszerű, a gyerekeim is mindig megcsinálják, mert megvan pár perc alatt, az interneten túl van bonyolítva" stb stb
Nem olcsó süti az biztos, de feladni sem szeretném.
Felvertem, de csak simán, nem adtam hozzá cukorszirupot, mert nincs főző hőmérőm.
ANÉLKÜL IS MEG LEHET ÁLLAPÍTANI a hőfokot, :)
http://www.youtube.com/watch?v=J1_GSafkcQ8
Ahogy Farkas Vilmos is adta az 5letet.
Szálpróbával.
1# vagyok
Hát Igen, rá kell érezni a készítésére.
Nem könnyű, ;) Ezért is drága Franciaországban is :)
Itthon : 250 Ft.tól kezdődik,
Franciaországban : 1300 Ft (Pierre Hermé macaronja)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!